Land Rover Discovery kreeg geslaagde update

De nieuwste Land Rover Discovery pakt onder meer uit met nieuwe ledkoplampen en een hertekende voorbumper.© gf
De nieuwste Land Rover Discovery pakt onder meer uit met nieuwe ledkoplampen en een hertekende voorbumper.© gf
Rudy Horrie
Rudy Horrie Autojournalist

De Land Rover Discovery, die vier jaar geleden op de markt kwam, profiteert van de vernieuwingsdrang van de Britse constructeur. Voor het modeljaar 2021 onderging de veelzijdige SUV een geslaagde update zowel uiterlijk als op het vlak van techniek.

De nieuwe Discovery behoudt de schelpvormige motorkap, het getrapte dak en de opvallende C-stijl, maar onderscheidt zich toch van zijn voorganger door een geëvolueerd koetswerkdesign met nieuwe ledkoplampen met dagrijlichten, een hertekende voorbumper en een glanzend zwart paneel dat zich uitstrekt over de hele achtersteven.

De – naar wens – vijf of zeven zitplaatsen tellende nieuwe Discovery is erg functioneel. Zo is er onder meer de optionele, handenvrije achterklep met bewegingssensor. In vijfzitsconfiguratie tekent de laadruimte voor 2.485 liter en zelfs met zeven plaatsen biedt de koffer nog een capaciteit van 258 liter. Alle inzittenden beschikken over een aansluiting om elektronische toestellen op te laden. Achteraan werd de tweede zetelrij hertekend om het comfort nog te verhogen. Binnenin valt het nieuwe vierspakige stuur op met aanraakgevoelige knoppen en schakelhendels. Het Pivi Pro-infotainmentsysteem is baanbrekend net als de geavanceerde interieurluchtfiltering.

Vier krachtbronnen

De nieuwste Land Rover Discovery is leverbaar met twee benzinemotoren en evenveel oliestokers. De instap-benzinemotor is de P300 die vier cilinders telt en 221 kW/300 pk sterk is. Die moet zijn meerdere erkennen in de 265 kW/360 pk sterke drieliter-zescilinder P360 die van mild hybrid-technologie voorzien is. Voor dieselrijders zijn er de D250 en D300, zespitters uit de Ingenium-familie. De instap-diesel van de D250 is goed voor een vermogen van 183 kW/249 pk, terwijl de D300 tekent voor een vermogen van 221 kW/300 pk. Beide oliestokers vervangen de vorige SD4- en SDV6-diesels. Met dank aan de Terrain Response 2-technologie wordt de nieuwe Discovery automatisch afgestemd op de rijomstandigheden, terwijl de nieuwe Wade-modus het doorwaden van diep water mogelijk maakt.

 © gf
© gf

Land Rover Discovery D250 in cijfers

Lengte: 4,96 m

Breedte: 2 m

Hoogte: 1,89 m

Vermogen: 183 kW/249 pk

Koppel: 570 Nm (bij 1.250-2.250 t/m)

Verbruik: 7,3 l/100 km

C02-uitstoot: 216 g/km

0-100 km/u: 6,1 sec.

Topsnelheid: 194 km/u

Prijs: 63.100 euro

+ Het model heeft zijn looks mee.

+ Het interieur is mooi afgewerkt.

+ De wagen is als vijf- of zevenzitter te verkrijgen.

+ De Terrain Response 2-technologie.

– Voorlopig is er geen PHEV-variant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.