Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Redactie KW

Een van de leukste tijden van het jaar komt er weer aan! Als interieurstyliste en als mens hou ik geweldig veel van de eindejaarsperiode. Het is de kans om je huis eens echt aan te kleden, geweldig vind ik dat. Een mooie boom, pakjes, een krans aan de voordeur…, maar ook een mooi gedekte tafel hoort bij het hele kerstgebeuren. Tijdens de feestdagen mag je dan ook alle registers opentrekken. Je mooiste servies, tafellakens en glazen zijn welkom op dit feestje!

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Ook in de kerstdeco en tafelaankleding zien we elk jaar nieuwe trends. Dit jaar viel het me op dat donkere kleuren hun herintrede doen. Zelfs in de Scandinavische woonstijl, waar wit normaal gezien de hoofdrol speelt. Donkerroze, paarstinten, oker en donkergroen doen het goed. Dit jaar zijn dat ook echte kerstkleuren. Daarnaast blijft ook het botanische een trend. Veel echt groen op tafel, dat maakt het authentiek. Wat ik minder zie terugkomen, zijn glitters en koper. Die zijn ondertussen ietwat voorbijgestreefd.

2. OP DE TAFEL – Anders dan anders, dat mag met kerst!

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Ik vertrok voor mijn feesttafel ook van een donkere basis, wat niet vaak gebeurt, want meestal ga ik voor wit. Ik kleedde het geheel aan met een houten onderbord en grijs en beige porseleinen borden. Mijn hoofd- en onderbord hebben een oneffen rand.

Als waterglas ging ik voor een porseleinen kopje met een lieve quote in plaats van een echt glas. Ook dat maakt het geheel net dat tikkeltje meer anders dan anders.

“Kies dit jaar voor donkere kleuren en natuurlijk groen op de kersttafel”

3. GROEN – Katoentakken zijn de hit van het moment

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Wat groen betreft, ging ik voor heel natuurlijke takjes met witaccenten. De katoentakken (in het midden) zijn een echte trend in interieurland tegenwoordig. Ik vind ze ook heel mooi passen bij een winterse kerst. De mijne kocht ik gewoon bij mijn bloemist.

4. NIET TE STIJF – Een beetje nonchalance maakt het gezellig

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Ik hou ook wel van wat imperfectie of nonchalance op tafel. Niet alles hoeft kaarsrecht te zijn bij mij. Dat maakt het snel stijfjes en beïnvloedt soms zelfs de sfeer aan tafel. Om dat spontane te creëren, strooi ik bijna altijd wat dingen rond op tafel. In dit geval kleine roze kerstballetjes en houten tafelconfetti in de vorm van kerstboompjes (Dille & Kamille). In de herfst kies ik dan bijvoorbeeld voor eikels en kastanjes.

5. DE OUTFIT – Durf ook jezelf in de kijker te zetten

Laat je feesttafel schitteren met de tips van Eliza De Waele

Als je van je kersttafel een echt kunstwerkje maakt, mag je ook jezelf niet vergeten natuurlijk. Wat vinden jullie trouwens van mijn kerstoutfit? Ook in de mode zien we veel roze, hé? Deze outfit, die ik vond bij Mira in Oostduinkerke, vind ik goed passen bij de tafel. 😉

Wie is Eliza De Waele?

Eliza De Waele is interieurblogster, styliste en content creator op haar eigen blog ergenstussenin.be, waar je elke week terechtkunt voor heel wat interieurtips. De Koksijdse heeft sinds kort ook een webshop www.kabine.be, waar je onder meer heel wat leuke interieurspulletjes vindt, en kijkt uit naar de opening van haar gelijknamige conceptstore in Koksijde in de lente van 2018.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.