La dolce vita in de keuken

Goedele Verrecas

Madeleine taart en gebak? Dat zijn de artisanale taarten en eigenzinnige brunch- en ontbijtboxen van Lisa Decavel (31) uit Oostkamp. Een culinaire kwinkslag na drie jaar avondopleiding brood en banket. “Ik studeerde af als textielontwerper in Gent, heb een achtergrond als grafisch ontwerper en werkte tot voor de huidige coronamaatregelen in de horeca. De liefde en interesse voor het bakken groeide onderweg, met hét weekend en nu dus ook de weekdagen – als uitlaatklep en culinaire bakoven voor mijn bijberoep, Madeleine. Dan duik ik thuis de keuken in.”

De naam is een verwijzing naar Lisa haar twee oma’s, die allebei Madeleine heten. En de rabarber-taart die ze maakt is volgens de receptuur van een van hen. Lisa bakt graag en veel en weet klanten in te palmen met haar frambozentaart, een frambozenmousse met chocoladebodem. Ze houdt van de afwisseling in het bakken, het uitproberen van nieuwe dingen. “Met wie ik héél graag eens in het weekend in de keuken wil staan? Frederik Bille Brahe, chef-kok en oprichter van Atelier September en Apollo Bar in Kopenhagen én bakkerij Sofi in Berlijn. Zijn drie zaken spreken tot de verbeelding door hun krachtige eenvoud, zijn simpele vernieuwende en verrassende gerechtjes en gebak.”

Lisa maakt zelf de culinaire foto’s voor haar Instagram- en Facebookaccount. “Met mijn achtergrond als vormgever probeer ik een mooi geheel te creëren. Ik vind het leuk daar zelf mee bezig te zijn. Het laatste jaar heb ik wat stage kunnen lopen als foodstylist. Die ervaring neem ik mee in mijn foto’s. Maar ik wil me zéker nog geen foodstylist noemen, ik heb nog veel te leren.”

Instagram- en Facebookaccount: Madeleine taart en gebak

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.