Klaar voor de lenteschoonmaak

Redactie KW

De lente staat voor de deur. Tijd dus voor een grote poetsbeurt. Met deze handige en mooi vormgegeven spulletjes was poetsen nog nooit zo leuk. Je krijgt meteen zin om eraan te beginnen!

Decoratief – Berg je spullen op in fleurige emmertjes

Of je nu speelgoed wil opruimen, je juwelen wil sorteren, winterkousen en zomersokken wil scheiden, de ramen wil lappen, het onkruid wil wieden of gewoon afval en stof wil opvegen, met deze kleurrijke emmertjes wordt het opruimen des te leuker! Maar je kan ze evenzeer als decoratie gebruiken, bijvoorbeeld als vaasjes voor een mooie bos bloemen, als transparante bakjes voor groenten en kruiden of als aquarium voor kleine visjes. Leuk en… niet breekbaar!

Zalig – Slapen tussen frisse bloemetjes

Klaar voor de lenteschoonmaak

Wil je zalig slapen? Dan is het van belang dat je je slaapkamer fris en proper houdt. Geef het frame van je bed een grondige poetsbeurt, keer de matras om of koop een gloednieuwe als je ze al een tijdje hebt, laat het donsdeken eens goed stomen en ga voor nieuwe kussens. Kies om je bed op te maken voor een zacht en sfeervol bedovertrek, zoals dit bloemige overtrek van Good Morning.

Handig – Weg met de pluisjes

Klaar voor de lenteschoonmaak

Als het op winterdagen wat duisterder is, zie je stofjes minder goed liggen. Maar bij de eerste zonnestralen in de lente zie je ze des te beter. Met deze grappige plumeau van het Spaanse designmerk Vigar veeg je de pluisjes in een mum van tijd weg. Het statische materiaal waaruit hij gemaakt is, zorgt ervoor dat het stof gemakkelijk aan de borstel blijft hangen, zodat je meubels in enkele seconden tijd helemaal proper en stofvrij zijn.

Origineel – Bloemrijke pop-upkleerkast

Klaar voor de lenteschoonmaak

De lente is de ideale periode om je kleerkast onder handen te nemen. Sorteren is hierbij de boodschap! Hou winter- en zomerkleding gescheiden en maak extra plaats voor de kleding voor de tussenseizoenen. Ideaal daarvoor zijn opvouwbare kleerkasten, die je gemakkelijk kan (ver)plaatsen én weer opbergen als je ze niet meer nodig hebt. De dressingrooms zijn trouwens een ware trend! Laat je dus maar eens volledig gaan met deze kleurrijke pop-upkleerkasten!

Tropisch – Van strijken word je vrolijk

Klaar voor de lenteschoonmaak

Zit je wasmand vol hemden, bloezen en zakdoeken die wachten op een strijk- en plooibeurt? Met deze felgekleurde strijkplanken van Brabantia krijg je meteen zin om eraan te beginnen. Strijken wordt meteen een stukje vrolijker als je de leuke prints van tropische planten, zomerse bloemen en rondvliegende libellen voor je ziet. Het Nederlandse merk heeft een nieuwe voorjaarscollectie met maar liefst 30 lentemotiefjes. Bovendien zou je met strijken meer dan 100 calorieën verbranden. Ideaal om je fitnessuurtje te vervangen!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.