Katrien Verstraete maakt ijstaart amandine

Jozefien Eggermont

Het recept van de ijstaart met amandine en advocaat kreeg Katrien uit Moorslede ooit van collega’s. “Het is er eentje waarmee ik altijd scoor. Het leuke is dat je de taart de avond voordien kan maken, de dag zelf is er enkel nog de afwerking. Voor communie- of lentefeesten is dit een lekker dessert”, vindt ze.

Frambozencoulis is een alternatief voor de advocaat. “De taart ziet er dan helemaal anders uit, maar is zeker even lekker”, verzekert Katrien.

RECEPT

voor 10 tot 12 personen

INGREDIëNTEN

een halve liter slagroom (35 %)

2dl advocaat

3 eieren

100 g meringues

1 pakje vanillesuiker

125 g kristalsuiker

1 pakje amandelspeculoosjes

een handvol chocoladeschilfers

Katrien Verstraete maakt ijstaart amandine

WERKWIJZE

Klop de eiwitten stijf.

Klop de slagroom stijf.

Mix de eierdooiers met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een ruban. (gladde, witte crème, red.)

Voeg voorzichtig de ruban, slagroom en advocaat samen.

Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder het mengsel.

De onderkant van de springvorm (diameter 28cm) overspan je met huishoudfolie en klik je er weer in. Op die manier komt de taart nadien makkelijk los.

Schik de amandelspeculoosjes op de bodem. Verdeel daarover iets minder dan de helft van het mengsel.

Leg opnieuw een laag koekjes en schik daarover de grof verkruimelde meringues.

Leg nog een laag van het mengsel en eindig met een laag verkruimelde meringues.

Dek de taart af met plasticfolie en zet minstens acht uur in de diepvries.

Net voor het serveren haal je de folie weg en bestrooi je de taart met chocoladeschilfers.