Kasteel Rouge kan je vanaf nu ook als íjsje uit de diepvries halen

© GF
© GF
Philippe Verhaest

Kasteel Rouge is al langer een van de populairste bieren van de Izegemse Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck, maar dankzij de Harelbeekse start-up LiQ bestaat het gerstenat nu ook in ijsjesvorm. Het is het eerste Belgische speciaalbier dat in een dessertijs gebruikt wordt.

Een première is het, want Kasteel Rouge is het eerste Belgische speciaalbier dat wordt gebruikt in een dessertijs. Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck slaat daarvoor de handen in elkaar met LiQ, een start-up uit Harelbeke. Zij hebben ook ijssmaken op basis van amaretto, bourbon, prosecco en whisky in hun gamma, maar Kasteel Rouge wordt het enige bier binnen het aanbod, benadrukt oprichter Jorgo Struyve.

“Onze Kasteel Rouge is al langer een paradepaardje van onze brouwerij en wint nog steeds aan populariteit”, zegt ceo Xavier Vanhonsebrouck. “Het feit dat de fans hun favoriete biertje ook als dessert kunnen degusteren, maakt ons bijzonder blij. We verbinden dan ook graag onze naam aan dit initiatief. Het is de eerste keer dat we meestappen in een joint branding. Iedereen weet dat onze brouwerij geen uitdaging uit de weg gaat en we waren dan ook enthousiast om de handen in elkaar te slaan met LiQ.”

Vleugje alcohol

Eén van de doorslaggevende argumenten om met LiQ in zee te gaan, was het duurzame verhaal van de ijsproducent. “Respect voor de planeet en voor producten van eigen bodem zit in ons dna”, zegt Jorgo Struyve. “De cup-verpakkingen zijn daarom volledig gemaakt van biologische materialen.” LiQ werd in april 2018 opgericht door Jorgo Struyve en Nicolas Destoop en produceert ijsdesserts met een vleugje alcohol.

De Vanilla Cherry Kasteel Rouge is een mix van vanille-ijs met Kasteel Rouge en een zomerse twist van kers met stukjes witte Belgische chocolade voor. Het ijs is vanaf nu te verkrijgen bij Colruyt, Spar en Delhaize. Ook in de Bierboetiek aan de brouwerij in Izegem vind je het ijsdessert in de rekken en binnenkort is het eveneens via de webshop van LiQ te bestellen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.