Julie Monteyne maakt beschuittaart

Jozefien Eggermont
Redactie KW

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. En ja, ook een beschuittaart hoort daarbij.

“Ik weet eigenlijk niet of beschuittaart echt bestaat”, lacht Julie uit Bredene. “Misschien heeft mijn mémé die vroeger gewoon uitgevonden. Als kind brachten we veel tijd door bij haar en dan maakten we van alles klaar in de keuken. Die beschuittaart is een van de klassiekers van toen. Ik voel me op slag weer negen jaar nu ik de taart aan het maken ben.”

Jozefien Eggermont
Jozefien Eggermont

RECEPT

voor een taartvorm met diameter 30cm

INGREDIENTEN

6 tot 7 beschuiten

een zakje vanillepudding (bv.: van Imperial)

4 eieren

suiker

boter

melk

WERKWIJZE

Vet de taartvorm in, wees niet te zuinig met de boter.

Vul een diep bord met wat melk. Doop de beschuiten er een voor een kort in, leg ze in de taartvorm en bestrooi ze met suiker.

Maak de vanillepudding door de instructies op het pakje te volgen en voeg er een klontje boter aan toe.

Laat de pudding goed afkoelen, eventueel door je pannetje in koud water te zetten.

Doe de vier eiwitten in een kom en voeg 2 tot 3 lepels suiker toe. Klop stevig op tot sneeuw.

Giet de afgekoelde pudding over de beschuiten in de taartvorm en verdeel het eiwit over de pudding.

Bestrooi rijkelijk met suiker.

Zet de taart 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C, tot de bovenlaag gekarameliseerd is.