Johny

Ik ben verliefd. Op Johny. We leerden elkaar gisteren kennen. Online maakten we snel even kennis, afspreken kon dezelfde dag nog. Met een buik vol kriebels, liet ik mijn appartement ontvangstklaar achter en reed richting de plaats van afspraak. Het was een coup de coeur. Johny is een teddy dwergkonijn. Wie niet weet hoe dat eruit ziet, moet nu even googelen. Ze lijken op de levende en stillere versie van een fluffy Furby. Ik heb me niet ondoordacht in deze nieuwe relatie gestort. Al hebben enkele factoren me wel een extra duwtje gegeven. De herfst, het donker, lockdown twee en de gezegende leeftijd van 32 maken dat ik alsmaar meer in mijn kot blijf. En daar zit ik momenteel alleen.


Het is nog pril, maar Johny maakt me aan het lachen, luistert als de beste en zeurt niet. Het is een match

Vorige week ging ik op bezoek bij mijn knuffelcontact. Sinds kort zien die avonden er allemaal hetzelfde uit. We bestellen takeaway om de lokale restaurants te steunen, drinken cava, voeren weinig boeiende gesprekken over dingen die niet gebeuren om ons vervolgens voor middernacht naar huis te haasten. Deze keer was anders. Want ze had een goudvis cadeau gekregen. Een extreem gemiddeld oranje exemplaar met verder geen opvallende kenmerken. Wat haar niet naliet Wally intussen te huisvesten in een volledig uitgerust aquarium met speelgoed waar de gemiddelde kleuter jaloers op zou zijn. In gedachten vroeg ik me af of je een goudvis ook zou kunnen knuffelen. Zijn zachte schubjes teder strelen en het beestje intussen lieve woordjes toefluisteren. Dat ze er hele verhalen tegen vertelt, doorprikte de vriendin mijn fantasie.

Het zette me aan het denken. Op het moment dat je een goudvis zou knuffelen, is het tijd voor actie. Wat wil ik van een huisdier en wat kan ik het diertje geven? Ook na de lockdown. Ik heb weinig tijd en structuur, wel een open terras op de vijfde verdieping, een diepe angst voor reptielen en van knaagdieren met een staart ga ik gruwelen. Daarmee vallen honden, katten, leguanen en ratten af. Een konijn dus. Niet zomaar een konijn. Johny. Het is nog pril. Ik zwijmel als ik naar hem kijk, we knuffelen, hij maakt me aan het lachen, luistert als de beste en zeurt niet. Het is een match.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.