Jaguar E-Pace kreeg luxueuze update

Typisch voor het koetswerk is het nieuwe honingraatrooster.© GF
Typisch voor het koetswerk is het nieuwe honingraatrooster.© GF
Rudy Horrie
Rudy Horrie Autojournalist

Na de update van de F-Pace vond Jaguar de tijd rijp om ook zijn E-Pace, die in 2018 op de markt kwam, met een opfrisbeurt te bedenken. De SUV-instapper combineert een sportwagendesign met de functionaliteit van een compacte SUV.

Het koetswerkdesign van de opgefriste E-Pace put nog altijd inspiratie uit dat van de F-Type-sportwagen. Kenmerkend zijn onder meer de gespierde proporties, de korte overhangen en de krachtige heupen. De aangebrachte verbeteringen bezorgen de Britse SUV een nóg assertievere look. Behalve het nieuwe honingraatrooster kreeg de E-Pace ook nieuwe bumpers.

Het interieur van de opgewaardeerde Jaguar E-Pace biedt nóg meer luxe dan voorheen. Het ‘hart’ van het vernieuwde interieur is het geïntegreerde 1,4-duim HD-aanraakscherm in het midden van het instrumentenbord, waarmee het nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem wordt bediend. Het kleine stuur is geïnspireerd op het design van de elektrische I-Pace en voorzien van schakelaars die onzichtbaar blijven tot ze oplichten.

Nieuw motorengamma

Het gamma benzinemotoren omvat zowel geblazen drie- als viercilinders. Als instapper is er de geavanceerde en 160 pk sterke 1,5 liter driepitter. Hoger gepositioneerd zijn de tweeliter-viercilinders, resp. goed voor een vermogen van 200 pk, 249 pk en 300 pk. Al die benzinestokers zijn voorzien van MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle)-technologie. Bij zowel de driecilinder-benzine- als de viercilinder-benzine- en dieselmotoren wordt remenergie gerecupereerd die vervolgens in een 48V lithium-ionaccu onder de kofferruimte wordt opgeslagen. Voor PHEV-liefhebbers is er de P300e die een 200 pk rijke 1,5 liter driecilinder-turbomotor combineert met een elektromotor van 109 pk. Het gecombineerde vermogen bedraagt maar liefst 309 pk. Voor dieselrijders ten slotte is er een tweeliter-oliestoker die in twee vermogensvarianten (163 en 204 pk) te verkrijgen is.

 © GF
© GF

Jaguar E-Pace P160 in cijfers

Lengte: 4,39 m

Breedte: 1,98 m

Hoogte: 1,65 m

Vermogen: 160 pk

Koppel: 260 Nm

Verbruik: 8 l/100 km

C02-uitstoot: 181 g/km

0-100 km/u: 10,3 sec.

Topsnelheid: 197 km/u

Prijs: 39.200 euro

+ Het geslaagde exterieur- en interieurdesign.

+ De goeie connectiviteit.

+ De vooruitstrevende MHEV-technologie en PHEV.

– De instapdiesel is alleen met een manuele zesbak leverbaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.