Indian Summer: Zomer zonder einde

Redactie KW

De zomervakantie zit er dan misschien op, maar wij van Kids en Trips zijn helemaal klaar voor een zalige Indian summer. Ook als het weer niet helemaal meezit, valt er voor jonge gezinnen nog meer dan voldoende te beleven.

Beestjes en blokken op Nature Connects – Art with Lego in Mechelen

Dieren kijken in Planckendael lijkt op het eerste gezicht niet echt iets speciaals, maar wat als je weet dat deze dieren gemaakt zijn met meer dan 1.000.000 legoblokjes? Ga op zoek naar de ijsbeer, papegaaien, buffel en andere dieren. Soms levensecht, soms op ware grootte… In de blokjeshut van Planckendael kan je zelf aan de slag om je eigen creaties te maken. Deel ze online met #LEGOloversPlanckendael en wie weet win je ook nog een leuke prijs.

De expo, in samenwerking met een Amerikaanse kunstenaar, loopt nog tot en met 1 oktober en is daarna in ons land niet meer te bewonderen. Je hoeft niet extra te betalen voor deze legokunstwerken, want ze zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het park.

Je zou bijna vergeten dat je in Planckendael ook nog een heleboel echte dieren kan bewonderen.

BricksPlanckendael, nog tot 1 oktober.

De Digitale Duik in Boom

Ben je helemaal gek van drones? Wil je alles weten van programmeren? Dan is De Digitale Duik een evenement dat je absoluut niet mag missen. Dit grootse en gratis digitale festival wil gezinnen voorbereiden op de toekomst vol technologische snufjes. Je eigen game maken of de dj van de toekomst worden? Je kan het zo hightech niet bedenken of De Digitale Duik laat je ermee kennismaken.

Dit evenement is het ideale moment om een stapje dichter bij de toekomstige wereld van je kroost te komen. Je bent mee of je bent ‘out’!

Provinciedomein De Schorre, op 15, 16 en 17 september.

T-Rex en co trotseren op Dino World in Brussel

Indian Summer: Zomer zonder einde

Een nazomer staat natuurlijk niet garant voor dagelijkse zonneschijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Weer of geen weer, wie kinderen heeft, weet dat dino’s altijd een voltreffer zijn.

Deze expo staat garant voor dubbel plezier, want dit is de grootste dinoshow ooit in Belgïe. Dino World is maar liefst twee keer zo groot als de voorganger in 2013. Laat je overweldigen door de grootte en het gebrul van onder andere de Triceratops, de Brachiosaurus of de Tyrannosaurus-Rex en ontdek het ongelofelijke gestalte van de Pteranodon! In een aparte ruimte, die tot stand kwam met de hulp van het Museum voor Natuurwetenschappen, kom je bovendien alles te weten over de Iguanodons die in België, in Bernissart, werden opgegraven.

Dino World heeft natuurlijk meer in petto dan educatie. Zo kan je effectief op een dino rijden of een foto laten nemen in de mond van een T-rex.

Brussels expo, nog tot 5 november.

The Summer of Love in Oostende

Indian Summer: Zomer zonder einde

Deze zomer is het 50 jaar geleden dat in San Francisco 100.000 jongeren bijeen stroomden om het verzet tegen de gevestigde orde te vieren. De wereld is die zomer van gelaat veranderd. Vrijheid, lichamelijkheid, spiritualiteit, muziek, mode,… Alles werd heruitgevonden. Twintig Vlaamse fotografen zoeken een antwoord op wat er vandaag nog van deze heerlijke zomer overblijft.

Jimmy Kets, Lieve Blancquaert, Frederik Buyckx, Jerome Sessini, Lorenzo Meloni en vele anderen kiezen een iconisch beeld uit Belgische en internationale archieven en zetten er een eigentijds antwoord tegenover.

De tentoonstelling bevat een kindvriendelijk parcours, dat de kleinste bezoekers wegwijs maakt in de gekte van de jaren zestig. Ontdek het leuke opdrachtenboekje, kleurplaten met VW-busjes en mandala’s, enzovoort! Iedere deelnemer ontvangt op het einde een cadeautje.

Fort Napoleon, nog tot 1 oktober.

Altijd de moeite: Pairi Daizi in Brugelette

Indian Summer: Zomer zonder einde

Soms moet een tip niet origineel of verrassend zijn. Pairi Daiza is in elk seizoen van het jaar absoluut een bezoekje waard. Het park zorgt voor een beleving die de gewone dierentuin overstijgt en pakt jaarlijks met leuke nieuwigheden uit. Je ontdekt de verschillende werelddelen en ziet dieren in een omgeving die hun natuurlijke habitat benadert. De reuzenpanda’s zorgden ondertussen voor kleine opvolgers en ook deze jongen zijn een absolute must om te zien, maar de absolute topper is voor ons het verblijf van de tijgers.

www.pairidaiza.eu

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.