In (elektro)schokjes naar een betere huid

Thalisa Devos

De wereld van de cosmetica staat niet stil. Wekelijks worden nieuwe behandelingen en crèmes op ons afgevuurd. Allemaal beloven ze de eeuwige jeugd in de vorm van een strakker gezicht. Deze week: de Superboost. Een non-invasieve techniek op basis van elektrostimulatie. Wij gingen testen.

De behandeling begint met een intakegesprekje bij huidtherapeut Leen Ryckaert. Over eventuele allergieën, het al dan niet gebruik van spierontspanners (lees Botox) en jouw huidtype. Daarna volgt een uitleg over wat Superboost of Biofeedback precies inhoudt en hoe de behandeling in zijn werk gaat. “Het is een 100 procent natuurlijke techniek die werkt op een non-invasieve manier en in twee stappen een medisch resultaat geeft. Met de eerste stap, de microdermabrasie, worden dode huidcellen weggenomen en wordt de huid geactiveerd tot in de diepere huidlagen. Met de tweede stap, de neurobiofeedback, wordt er connectie gemaakt met de hersenen, zenuwen en spieren. Om op die manier volume en lifting in het gezicht te krijgen.”

Behalve een frisser, strakker en egaler gelaat creëren, zou deze techniek ook helpen tegen pigmentatie, couperose, gevoeligheid en huidspanning. De hoofdreden om die te ondergaan, is echter het aanpakken van rimpels. De eerste fase van de behandeling zal ontspannend zijn wordt me verteld. Mijn huid wordt gereinigd en ik krijg een geleiachtig serum opgelegd. Dat moet de geleiding verzekeren. De tweede stap bezorgt me iets meer stress. In mijn nek wordt een elektropad bevestigd die in connectie staat met het apparaatje waarmee de specialiste kleine schokjes in mijn gezicht toebrengt. Stap per stap wordt mijn volledige gezicht aangepakt met een klein borsteltje dat lichte prikjes geeft. Het doet geen pijn, maar aangenaam is het ook niet. Vooral omdat het een heel onbekend gevoel is. Op dat moment heb je geen controle over je gezichtsspieren, smaak je koper en is er een overmatige speekselproductie. Eens de ene kant afgewerkt is, raak je wel gewoon aan het gevoel. Behalve rond de ogen. Dat blijft een gevoelige plek.

Natuurlijk effect

Na 50 minuten ben ik ervan af en kan ik het resultaat zien. Het was een lastige week en dat kon je van mijn gezicht aflezen, die tekenen van vermoeidheid zijn gedeeltelijk weggeveegd. Mijn huid oogt fris en schoon. De rimpels zijn er nog. “Hoe jonger de huid, hoe minder spectaculair het resultaat”, klinkt het. Preventief werken is, zoals met Botox en antirimpelcrèmes, hét advies. Bij één behandeling kan je ook nog geen wonderen verwachten. “Het beste resultaat boek je na vier behandelingen op vier maanden en daarna een onderhoud elke drie maanden.” Voor één behandeling betaal je 150 euro. Wat is het grote verschil met Botox nu? “De vergelijking is er geen”, klinkt het nog. “Botox gebruik je om strak te staan, de Superboost geeft een natuurlijk resultaat, maar trekt de dingen niet recht. De combinatie van beide kan perfect.” Ik geef toe benieuwd te zijn naar meer resultaat bij een frequente behandeling, al doet het prijskaartje me twijfelen.

Met dank aan Maison Pur in Knokke-Heist.

www.maisonpur.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.