Hotel romantiek

Redactie KW

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. Ze is graag onderweg, op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Fabuleus fort

Logeren in een gerestaureerd legerfort uit 1785? Design B&B The Bunkers brengt oud en nieuw verrassend samen. Gelegen tussen de uitgestrekte velden van het beschermde vogelreservaat net buiten Knokke verbouwden eigenaars Axel en Margaux –samen met het Brugse architectuurbureau Govaert & Vanhoutte het fort tot een gecombineerd woonhuis en stoere B&B met vijf kamers. Een indrukwekkende plek met bijzondere historische verhalen en liefde voor architectuur.

www.nord59.net

Vintage vondsten

In een groene rustige buitenwijk van Knokke ontdek je Bea B&B, het discrete designhotel van Bea Mombaers. Een charmante villa met rieten dak én een verrassende schat aan vintage designstukken van over de hele wereld. Ingericht volgens de onberispelijke smaak van de eigenares én vrouw achter Items, haar eclectische designwinkel in Knokke. De betonnen vloeren en grijze muren contrasteren met de rustieke buitenkant en dienen als perfecte setting voor de alsmaar wisselende collectie objecten en kunstwerken binnen. Want jawel, alle items en meubels in de B&B zijn te koop.

www.bea-bb.com

Parijse flair

1898 The Post: een historisch hotel pal in het middeleeuwse Gentse stadscentrum. Met kamers die aanvoelen als het stijlvolle Parijse appartement van je dromen. Inclusief wenteltrappen en een impressionante old fashioned bar. De kamers zijn donker en zwoel: donkergroene geschilderde muren, zware grijze gordijnen, donkerhouten antiek en het zaligste, zachtste bedlinnen weergaloos fris en wit. Droomnachten verzekerd!

www.1898thepost.com

Hedendaags heiligdom

Met zijn ingetogen esthetiek en gedempte kleuren vormt het voormalige 19de-eeuwse Augustijnenklooster van het militair hospitaal in Antwerpen nu de setting van het luxueuze designhotel August. Een hedendaags heiligdom waar de ziel van vijf historische gebouwen doorschijnt dankzij de Belgische toparchitect Vincent Van Duysen. Gecreëerd met een diep respect voor erfgoed, eigentijdse accenten en een verfijnde speelse ironie. Een toevluchtsoord met 44 kamers.

www.august-antwerp.com

Hotel voor twee

Hoog, kijk omhoog! Interieurontwerpster Mieke De Maeyer creëerde in het centrum van Gent een creatief en uniek een-kamerhotel: Studiomie. In een zeecontainer en boven op een gebouw. De design B&B voelt als een intieme plek die het ongebruikelijke privéoog in een Luc Besson-film zou kunnen innemen. Verborgen in de stad en de zintuigen op scherp. Love is in the air

www.studiomie.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.