Het weekend van Maximiliaan Vandewalle: rust vinden in creativiteit

De tekeningen die Maximiliaan in zijn schetsboeken maakt, brengt hij over op kleren uit kringwinkels en van rommelmarkten. (Foto Pieter Clicteur)
De tekeningen die Maximiliaan in zijn schetsboeken maakt, brengt hij over op kleren uit kringwinkels en van rommelmarkten. (Foto Pieter Clicteur)
Nancy Boerjan

Maximiliaan Vandewalle (21) werkt zich door een postgraduaat aan de Belgian Advertising School nadat hij eerder al kunstonderwijs volgdein Brugge waar hij ook woont, en industrieel productontwerpen aan Howest.

Hij zoekt zijn eigen weg, balancerend tussen artistiek en specifiek.Het weekend is voor hem hét moment om alle creatieve mogelijkheden, maar ook gedachten die hem te binnen vallen en indrukken en emo tiesdie hij opslorpt om te zetten in eigenzinnigeprojecten.

“Veel ideeën groeien tijdens de week in mijn hoofd, op school, onderweg op de trein, om het even waar eigenlijk. Tijdens het weekendprobeer ik die dan vorm te geven, op de meest verschillende manieren. Met verf, inkt, grafischetechnieken, in foto’s die ik zelf maak, zelfs in het autootje waar ik urenlang aan sleutel…”

“Het kan alle kanten op. Zo breng ik de tekeningen die ik in mijn schetsboeken maak sinds een tijdje ook aan op kleren die ik in kringwinkels en op rommelmarkten vind. Daardoor kreeg ik dan weer zin om zelf kleren te leren naaien. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om me uit te drukken.”

Want Maximiliaan wil zoveel mogelijk leren, een beetje van alles en van alles een beetje, om daar al spelend zijn eigen ding mee te doen. “Op die momenten plooi ik ook helemaal terug op mezelf. Het is genieten en tegelijk een manier om alles wat op mijn weg komt te laten bezinkenen te relativeren. Creatief zijn is zo ook mijn manier om rust te vinden.”

Volg Maximiliaan op Instagram via @illustrations.by.maximiliaan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.