Het weekend van keramiste Lore: perfectie in de imperfectie vinden

Body positivity staat centraal in een deel van haar collectie. (Foto Pieter Clicteur)
Body positivity staat centraal in een deel van haar collectie. (Foto Pieter Clicteur)
Bert Vanden Berghe

“Mijn huis gebruik ik om te eten en te slapen, ’s avonds en zeker in de weekends vind je mij altijd in mijn atelier”, glimlacht keramiste Lore Van Eeghem (27). Ze houdt ervan om in de weekends lange wandelingen met vriendinnen te maken of uitgebreid te koken, maar ze leeft pas echt op als ze de deuren van haar atelier opentrekt op zaterdagmorgen. “Ik kies bewust om weinig persoonlijke bestellingen te doen, maar om mij te focussen op mijn eigen werk en creativiteit.”

Het resultaat is een sprekende collectie, waarbij de body positivity mugs er absoluut uitspringen. Kopjes met borsten en piemels in alle maten, waarbij heel wat mensen zich herkennen in die mooie imperfecties. “Ook in het dagelijkse levenprobeer ik die filosofie door te trekken. Wat helpt om mij gelukkig te voelen, is aanvaarden dat er ook wel eens mindere periodes zijn, dat niet altijd alles perfect moet zijn. In mijn werk is dat leren loslaten, geduld hebben en vol spanning wachten hoe de klei uit de oven komt.”

Als er een dipje dreigt in het weekend, dan heeft Lore meteen de oplossing bij de hand. “Dan laat ik me gaan op Afrikaanse reggaeton of latinonummers. Dat brengt me helemaal naar mijn plekje. Muziek met hangdrums mijn lievelingsinstrument is perfect om mij te focussen en in mijn werk te verdwijnen. De inrichting van mijn atelier is zo uitgedacht dat ik me er helemaal kan uitleven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.