Eindelijk weekend: geuren die de tijd stilzetten

Isabelle De Grande: “Gedoseerd bezig zijn met wat je echt graag doet is zoveel mooier dan overwerkt door het leven hollen.” (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Isabelle De Grande: “Gedoseerd bezig zijn met wat je echt graag doet is zoveel mooier dan overwerkt door het leven hollen.” (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Nancy Boerjan

Isabelle De Grande ontdekte de kracht van geuren ruim twintig jaar geleden in een tuin waar tal van kruiden uitbundig bloeiden, in Portugal waar ze toen woonde.

Terug thuis in Brugge verdiepte Isabelle (47) zich in de wereld van de aromatherapie en gaf daarover – naast haar job in de zorg – van langsom meer workshops en cursussen. Tot de extra aandacht die haar derde kind Zaki, die werd geboren met het syndroom van Down, daar niet langer mee te combineren viel.

“Thuis bleef ik wel altijd bezig met etherische oliën, om een verkoudheid te verlichten of om een verkwikkend of ontspannend bad klaar te zetten”, vertelt ze. “Maar tijdens de lockdown kreeg ik tal van mailtjes van vroegere cursisten die de draad weer hadden opgenomen, die zich afvroegen hoe ze nu weer een crème kunnen maken of welk effect een specifieke geur heeft. Dat maakte ook bij mij de passie weer wakker. Bovendien zijn de kinderen intussen ouder – Mira wordt 18, Aiko is 13 en Zaki 6 – en heb ik tijdens weekends opnieuw wat tijd om me intenser met geuren en de bereidingen die je ermee kunt maken, bezig te houden. Het voelt als een verademing.”

Isabelle stoft intussen haar oude cursussen af en actualiseert ze, en overweegt om opnieuw anderen in haar kennis te laten delen. “Maar het blijft iets wat ik voortaan voor het weekend reserveer, want dat heb ik wel geleerd: gedoseerd bezig zijn met wat je echt graag doet is zoveel mooier dan overwerkt door het leven hollen. De tijd staat stil als ik met geuren bezig ben.”

Volg Isabelle op Instagram @hetaromahuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.