Het weekend van Gil Vermeulen: studeren met de doedelzak

Gil Vermeulen heeft een passie voor muziek en klassieke polshorloges. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Gil Vermeulen heeft een passie voor muziek en klassieke polshorloges. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Bert Vanden Berghe

Zoals de meeste studenten probeert Gil Vermeulen (20) uit Zonnebeke zijn tijd in het weekend netjes te verdelen tussen zijn studies verpleegkunde en zijn vriendin.

“Vaak studeren we ook samen. Zij volgt vroedkunde, zo kunnen we elkaar soms helpen als we iets niet begrijpen. Best handig.” Al komt daar vaak een… doedelzak tussen. De perfecte verstrooiing. “Geen idee waarom, maar het instrument heeft me altijd al gefascineerd, van kindsbeen af ”, vertelt de verpleegkundige in wording. “Ik volgde les bij de Ypres Surrey Pipes and Drums en gaf er later zelf ook les als sergeant. Voor corona gingen we regelmatig in het weekend optreden, op herdenkingen, tijdens stoeten en festiviteiten. Dat blijft geweldig. Vaak krijg ik kippenvel als ik andere muzikanten bezig zie, zeker bij The Last Post Association. Het fijne aan een doedelzak is dat je diepte kan geven aan de klanken. Je moet ook blijven streven naar perfectie.”

Als er nog tijd over is in het weekend neemt Gil ook wel eens zijn gitaar om even tot rust te komen. Hij is geobsedeerd door de blues en leeft zich uit met de fantastische muziek van artiesten als Robert Johnson, Muddy Waters of B.B. King. En helemaal in die lijn is Gil ook verzot op vintage polshorloges, al bezit hij ook enkele moderne pareltjes. “Eigenlijk gaat het er in het leven gewoon om even stil te staan bij de kleine dingen. Die zijn nog altijd de mooiste.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.