Het weekend van Catherine Maes: heilig momentje in bad

Catherine Maes neemt elke zondagavond een tijd voor zichzelf. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Catherine Maes neemt elke zondagavond een tijd voor zichzelf. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Nancy Boerjan

Voor Catherine Maes, zaakvoerster van cosmeticamerk Bubbles at Home en mama van drie tieners, vullen zowel week als weekend zich moeiteloos.

“Onze kinderen zitten tijdens de week op internaat, de vrijdagavond is bijgevolg gereserveerd voor de was en de plas én het luisteren naar hun verhalen”, vertelt Catherine (47). Maar ook de rest van het weekend staat voor haar grotendeels in functie van de kinderen.“We wonen nogal afgelegen, in Eernegem, dus als ze ergens heen willen speel ik veelal taxi mama ”, schetst ze. Op zaterdagnamiddag probeert ze dan graag nieuwe receptjes uit – “door corona heb ik opnieuw de smaak te pakkenom te experimenteren met gezonde voeding” -, bakt een broodje of een cake, oefent de pianolessen die ze onlangs weer opnam, voert ze haar dagelijkse work-out uit en begeleidt ze de kinderen in hun schoolwerk.

“Maar op zondagavond neem ik bewust een uurtje me-time. En dan wil ik werkelijk met rust gelaten worden. Dan wil ik de zin ‘ mama, mag ik dit of dat? ’ even níét horen”, lacht ze. Dan neemt ze een bad, smeert een maskertje, zet wat muziek op en leest voort in haar boek over het leven van Beethoven. “Me volledig afsluiten,lukt me niet. Het zit gewoon niet in mijn aard om nergens mee bezig te zijn in mijn hoofd. Al onderneem ik daar op zondagavond dus een mooie poging toe. Dat beschouw ik dan echt als een heilig momentje.”

www.bubblesathome.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.