Hemelse Vlaamse Ardennen

Goedele Verrecas

Goedele Verrecas is freelancejournaliste en graag onderweg. Op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

Pure verwennerij

Na het verkennen van de heuvels van de Ronde van Vlaanderen bespeelt wellnesshotel Ayuryoga in Oudenaarde alle zintuigen. Van een deugddoende sportmassage of een traditionele ayurvedamassage met stoomtherapie tot een yogasessie, gelaatsverzorging, spa en saunabeleving. Een honger te temperen? Veg-a-table is het gastronomische vegetarische restaurant in huis. Hier staat wellbeing voorop!

www.ayuryoga.be

Slapen in het bos

In hartje Kluisbos brengt een lange onverharde weg je tot bij BosbĀĀr . Een bijzonder plekje in de Vlaamse Ardennen te ontdekken via wandelknooppunt 76, waar de pijlen wijzen richting een gezellig boscafé met bed and breakfast. Een unieke gastenkamer voor twee personen verrast hier met rust en stilte. Voor natuurliefhebbers of gewoon als leuke tussenstop.

Meer info op Facebook – Bosbaar.

Art-nouveauparel

Aan de voet van de Hotondberg of Hoogberg ontwaart boetiekhotel Fiertelmeers in art-nouveaustijl. Ontspannen doe je in een luxueuze kamer én met outdoorwellness in de hottub. Een geweldig adres om te logeren in het voorjaar, wanneer het omringende bos ontpopt in schoonheid. Dan bloeit de wilde hyacint en kleurt het bos innemend blauwpaars. Een biotoop waar je wandelt op het dak van de Vlaamse Ardennen.

www.fiertelmeers.be

Daarbij die windmolen

Midden in de weilanden van de Vlaamse Ardennen siert de Reus van Horebeke het landschap: een voormalige windmolen uit 1816, gerestaureerd tot duurzaam vakantiehuis met aandacht voor authentieke elementen en ecologie. De dekbedden zijn van biokatoen met alpacawol waarin geen lanoline zit. Hierdoor maakt de huisstofmijt geen kans. Met zijn twee slaapkamers biedt de molen onderdak aan vijf personen.

www.dereusvanhorebeke.be

Adellijk verblijf

De glooiende Vlaamse Ardennen verkennen of het pittoreske Pajottenland? Bed and breakfast Hof Anghereel in Appelterre-Eichem laat je optimistisch wegdromen in beide richtingen. Het voormalige adellijke verblijf ademt de sfeer van het verleden met zijn oude, grote siertuin en boeiende verhalen als pachthoeve. Vandaag is de B&B ondergebracht in het gerenoveerde bijgebouw, waar de inrichting een boeiende mix is van vintage vondsten.

www.hofanghereel.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.