Helemaal Volkswagen Polo

Mettertijd zijn de B-segmenters zo gegroeid dat ze wat buitenmaten betreft meer en meer aanschurken tegen de C-segmenters van nog niet zo lang geleden. Dat geldt ook voor de VW Polo, die aan de zesde generatie toe is. Met een lengte van 4,05 m is hij net zo lang als de VW Golf uit de jaren 90.

Het design van de VW Polo VI is geenszins “revolutionair”.

De VW Polo VI mag dan al helemaal nieuw ontworpen zijn, op het vlak van design is hij niet erg spannend. Hij lijkt erg op zijn voorganger. Eens te meer opteerde de Duitse fabrikant voor een evolutie in plaats van een revolutie. “De Polo VI is een frisse auto die charisma weet te verzoenen met oerdegelijke techniek”, aldus Herbert Driess, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen. Kenmerkend voor het profiel van de VW Polo VI is de pijlvormige dubbele lijn: de zogenaamde Tornadolijn.

De nieuwe VW Polo maakt gebruik van het nieuwe modulaire platform (MQ-AO). Daardoor groeide de wielbasis tot 2,56 m, wat resulteerde in meer beenruimte voor de achterinzittenden en een groter laadvolume (351 liter). Nieuw én een primeur voor het B-segment is de Active Info Display, zijnde een tegen meerprijs te verkrijgen digitaal instrumentarium. De Polo VI introduceert voorts een nieuwe generatie van infotainmentsystemen en nieuwe comfort- en rijhulpsystemen.

Helemaal Volkswagen Polo

Aardgas, benzine of diesel

Voor het eerst biedt Volkswagen zijn Polo aan met aardgasaandrijving. Het betreft de Polo TGI, die tekent voor een maximumvermogen van 66 kW/90 pk. Daarnaast biedt de VW Polo VI de keuze uit vijf benzinestokers waaronder vier 999 cm³ metende, al dan niet van een turbo voorziene, driepitters van respectievelijk 48 kW/65 pk, 55 kW/75 pk, 70 kW/95 pk en 85 kW/115 pk alsook een 2.0 liter vierpitter van 147 kW/200 pk. Midden volgend jaar wordt dat rijtje benzinemotoren nog aangevuld met een 1.5 TSI-vierpitter van 150 pk, voorzien van cilinderuitschakeling. Voor dieselrijders is er de 1.60 TDI, die in twee vermogensvarianten (59 kW/80 pk en 70 kW/95 pk) te verkrijgen is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.