(H)eerlijks om te delen

Chef Wibo Lemmens
Chef Wibo Lemmens
Redactie KW

Zorgeloos vakantie vieren doe je met een lunch of diner in De Wasserette in Nieuwpoort. Een voormalige wasserette -jawel- waar een urban sfeer en lekkere sharinggerechten vooropstaan. Een ontdekking als je aan de kust vertoeft.

Culinaire hotspots serveren meer dan alleen lekkere gerechten. Een maaltijd moet een ervaring zijn en dat hebben ze bij restaurant De Wasserette in Nieuwpoort goed begrepen. Hier hangt de donkere was aan het plafond, met een prettige knipoog naar het verleden van het pand. Chef Wibo Lemmens en partner Hannelore Vanacker zijn verrassend creatief in alles en ‘verwerken’ de strenge horecamaatregelen op hun manier. “Wij beschikken over een gezellig terras met plaats voor zo’n 30-tal gasten. We hebben een tijdelijk streetfoodconcept opgezet inclusief graffitimuur, een tijdelijke kleine buitenkeuken en een pizzaoven tot we op woensdag 9 juni opnieuw volledig kunnen openen. Zo maken we het aangenaam voor iedereen én kunnen we streetfoodgerechten serveren van over de hele wereld, met onze eigen touch. Van het restaurant hebben we een tijdelijke winkel gemaakt, waar de mensen terechtkunnen voor takeaway van bereide maaltijden en slaatjes of wijnen.” Waar we duidelijk kunnen kiezen uit het beste: een zinderende zonnevis, grietfilet met asperges en daslook, waterzooi van hoevekip of Aziatisch gelakt buikspek.

Kleine of grote honger

Vanaf volgende week opent De Wasserette volwaardig de restaurantdeuren en kan chef Wibo zijn gasten na lang wachten opnieuw culinair begroeten met zijn sharing dishes. “Wij werken met acht tot tien afgewerkte bereidingen op de kaart, die zowel als een klein of groot gerecht gesmaakt kunnen worden. Afhankelijk van de honger aan tafel en met het oog op blijvend tafelgenot. De kaart verandert elke zes weken, waarbij we de gerechten laten balanceren met kwaliteitsvolle, lokale en seizoensgebonden producten. Mijn ‘visvangst’ haal ik graag bij Mare Nostrum in Sint-Idesbald, dé viswinkel waar je moet zijn. Wat mij betreft de Dierendonck van de vis.” (lacht) Welke vis we binnenkort in de ogen kijken? “De pladijs, die komt nu op zijn best en serveer ik jullie met trots, smaak en structuur.”


Win een waardebon voor De Wasserette

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Wibo Lemmens? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven. Surf naar http://www.kw.be/winetentje en waag je kans.


Marktstraat 38 in Nieuwpoort – www.de-wasserette.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be

Na maanden van sluiting mogen we opnieuw op restaurant. Nog even enkel op de terrassen maar vanaf 9 juni ook weer binnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.