Haal het Lekkere Westen in huis

Goedele Verrecas

Vijf adresjes voor heerlijke afhaalgerechten

Culinaire verstilling

Gezonde en culinaire meeneemgerechten? De hedendaagse Frans-Belgische keuken van De Traagheid in Tielt brengt je die met een leuke twist. Je kiest uit verse soepen, frisse salades, seizoensgebonden gerechten om op te warmen en lekkere dessertjes. Op zoek naar iets meer? Ontdek hier dan zeker de originele surplus van verse bloemen, boeken het restaurant is tijdelijk boekenwinkel – en kunst aan de muur. Schoonheid en verstilling in een culinaire setting.

www.detraagheid.be

Meesterlijk vlees

Restaurant-Grill Lettenburg is de referentie voor meesterlijke vleesgerechten in Diksmuide. Het selecteren, uitbenen en versnijden van het vlees gebeurt door chef Jurgen Carron zelf. Pronkstuk van de zaak? De rijpingskast waar je als gast kan zien wat er op het bord zal komen: Belgisch witblauw, Simmenthal, Black Angus of Blonde D’Aquitaine. Takeaway-aanrader? De côte à l’os-box van 72 euro voor twee personen, inclusief huisgemaakte Picon, hapjes en dessert.

www.restaurantlettenburg.be

Burgers en Hotdogs

Aan de kust en ver daarbuiten klinkt de naam van slagerij Dierendonck als een klok. Carcasse in Koksijde is het restaurant van Hendrik Dierendonck waar het smaakvolle vlees heer en meester is en de sfeer van de slagerij nooit veraf. Weekendspecial? Een takeawayburger of -hotdog scoren, zonder reservatie. Je kan er van vrijdag tot zondag terecht, telkens van 12 tot 20 uur.

www.carcasse.be

Met veel smaak

Chef Wouter Creytens van restaurant De Smaak in Izegem laat je proeven van zijn bestsellers met zijn verfijnde traiteurdienst. Van donderdag tot zondag serveert hij wekelijks wisselende voor-gerechten en hoofdgerechten. Van hoppescheuten met een gepocheerd ei en handgepelde garnalen tot lekkers uit de Noordzee met

zeebaars en jonge tarbot, Luikse speksla met kalfsniertjesof traditionele hoevekip.

www.desmaak.be

Boetiek op den diek

Restaurant-brasserie Ocean Oostende verrast ieder weekend in de badstad met zijn Shop@Ocean-concept: Boetiek op den diek. Je kan er wekelijks wisselende gerechten, hapjes en vissoep met rouille afhalen. Onder het motto ‘op is op’ vang je hier best tijdig de lekkerste gerechten. Kies je graag op voorhand, reserveer dan het wekelijkse Ocean Fish Menu van 36 euro met apero, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

www.oceanoostende.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.