Haal het Lekkere Westen in huis

Redactie KW

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen.


Lekkers uit Leffinge


De Kromme Elleboog in Leffinge is bekend voor zijn klappers: krokant gebakken zwezeriken, zeebaars in zoutkorst of vers gepelde Oostendse geirnoars met polderaardappelpuree. In afhaaltijden biedt het eethuis wekelijks een creatief traiteurmenu aan en er zijn speciale acties met onder meer een geweldige ‘driedaagse van de stoverij’ (35 euro per persoon) of een viergangenvakantiemenu (45 euro per persoon). Bestellen kan je door te bellen.

http://www.kromme-elleboog.be


Royaal met groenten


Den Amand verschuilt zich op een charmant pleintje vlak bij de Grote Markt in Brugge. Chef Ann Vissers kookt er seizoensgebonden en royaal met groenten. Op donderdag en vrijdag kan je er takeaway bestellen. Onze favoriet? Gebakken pieterman met rucolapestosaus, lentestoemp en asperges of goulash met peterseliepatatjes en een bonenvariatie. En als dessert een verfrissende aardbeiencheesecake.

www.denamand.be


Zilte vangst


In Blankenberge is het goed en lekker eten. Chef Dirk Crauwels van restaurant Seasons laat de zilte vangst primeren, met oog voor de minder bekende noordzeevis als de lengfilet, de steenbolk en de koolvis. Het Seasons-takeawaymenu (30 euro per persoon) biedt wekelijks vis en vlees aan met bijvoorbeeld kabeljauwhaasje of konijnenbillen met Blankenbergse Kokketeute.

www.seasons-blankenberge.be


Klassieke kreeft


Restaurant Retro in Izegem verrast met hedendaagse en klassieke bereidingen. Straks kan je er opnieuw tafelen in de gezellige tuin met pauwen en eenden maar voorlopig ontdek je de kaart nog even met het afhaalweekendmenu (35 euro per persoon). Asperges à la flamande, lasagne van krab en kreeft én een dessertcreatie van de chef. Of je kiest uit de suggestie-kaart een kreeft bellevue, vol-au-vent of heerlijke tongrolletjes.

http://www.restaurantretro.be


Vergeten gerechten


Een krakende plankenvloer, rustieke meubeltjes en een kloeke houten toog. Als je ooit om een smoes verlegen zat om je wandeling te onderbreken, ontdek dan binnenkort Den Heksestoel in Loker. Pieter en Veerle serveren tijdelijk van donderdag tot zondag (h)eerlijke versbereide afhaalgerechten: Vlaams runderstoofvlees in St. Bernardus abt 12, karnemelkstampers met gepocheerd hoeve-ei en grijze garnalen, afgewerkt met paterskaas uit Watou.


http://www.denheksestoel.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.