https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Haal het Lekkere Westen in huis

Redactie KW

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen.

À la carte

Jong, getalenteerd en boordevol goesting. Chef-koks Dries Cracco en Tomas Puype runnen samen restaurant Franco Belge in Brugge. Waar je op vrijdag en zaterdag à-la-cartegerechten van Franco Belge@home kan bestellen (wel 24 uur op voorhand). Wij kiezen de sint-jakobsschelp met waterkers, aardpeer en bloemkool of de pieterman met bimi, prei en witte soja.

www.restaurantfrancobelge.be


Foodtruck voor foodies

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond serveert Bistro ’t Verschil in Gits heerlijke wagyuburgers in zijn bijzonder fraaie airstream foodtruck. Onze favorieten? De sweet pepper en pickle wagyuburger of de wagyu-truffleburger. Afhalen en bestellen kan van 17 tot 20 uur. Chef Tom Cloet verrast je voorts met een culinaire webshop en doet je zonder twijfel wegdromen bij een menu met hoppescheuten uit Waasten.

http://www.bistrotverschil.be


Smaakbommetjes

Chef Stijn Bauwens van De Kruidenmolen in De Haan laat je thuis maar al te graag zijn bistrokeuken ontdekken. Met het product als hoofdzaak en smaken die knallen. Wij twijfelen tussen de tompoes met mousse van gerookte paling, komkommer-lavassoepje en radijs of de asperges uit Klerken met Mostoles-ham en mosterdsabayon. En als dessert? De aardbeien met rabarbercompote, brownie van pistachenoten en ijzerkruid-meringue.

http://www.kruidenmolen.be


Zot van de zee

Toi Moi et la Mer. Dat is culinair vissen in de Noordzee. Ieder weekend kookt chef Christophe Snauwaert in Oostende zijn beste visgerechten. Op de takeawaykaart? Zeebaarsfilet à la plancha met asperges en courgette, grietfilet in de oven, Oostendse vissoep, penne à l’Ostendaise met noordzeevis en grijze garnalen. Op voorhand bestellen is een must.

www.toimoietlamer.be


Met volle goesting

Zowel Gault&Millau als Michelin prijzen het kooktalent van David Grosdent. Als jonge ‘Topchef van 2021’ zet hij zijn restaurant L’Envie in Zwevegem op de kaart. Bestel de smaken van L’Envie online, met keuze tussen een drie- of viergangenmenu (38 euro per persoon of 55 euro per persoon). Wat denk je van gerookte makreel met rillettes, zuurdesembrood en groene kruiden, sint-jakobsvruchten met gekonfijt spek en adamame of gegrild varkensvlees van hoeveslagerij Willem in Sint-Denijs?

www.lenvie-restaurant.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten