Haal het Lekkere Westen in huis

©Westtoer
©Westtoer
Goedele Verrecas

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 200 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Hier geven we wekelijks enkele tips om je op weg te helpen. Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be .

Op de kaai van Nieuwpoort waait een culinaire zeebries richting restaurant De Roos. Chef Steve D’hoedt bereidt voor zijn afhaalmenu het lekkerste vispannetje met puree. In samenwerking met ’t Koffiehuisje De Blauwe Vogel zijn er zes verse pannenkoeken als dessert bij het menu inbegrepen. Meer vis vangen? Probeer dan eens de bisque van Nieuwpoortse garnalen, de bouillabaisse, garnaalkroketten of de coquilles met chorizo, knolselderpuree en gewokte lentegroentjes.

www.restaurantderoos.be

Daar zit muziek in

 © Westtoer
© Westtoer

Hotel-Brasserie De Beiaard in het centrum van Torhout serveert een afhaaldriegangen-Beiaardmenu met een slaatje van Italiaanse ham en meloen, lamsnootje met asperges en kroketten als hoofdgerecht en huisbereide tiramisu als dessert. (27 euro per persoon). Mag het iets meer zijn met Pasen? Bestel dan het paasontbijt (16 euro per persoon) of het driegangenpaasmenu (30 per persoon) met een tartaar van zalm, een lamskroontje en een mousse van limoncello. Bestellen kan tot donderdagavond 22 uur (voor vrijdag) en tot zaterdag 12 uur (voor zaterdag en zondag).

ww w.debeiaard.be

Puur en eerlijk

 ©Westtoer
©Westtoer

Chef Ludovic Ghyselen van restaurant Argendael in Bellegem serveert een keuken met pure en eerlijke producten. Verse groenten en fruit haalt hij bij de biologische plukboerderij De Grenshoeve, op 500 meter van het restaurant. Van donderdag tot zondag opent Argendael zijn pop-upwinkel/traiteur, van 11 tot 14 uur en van 17 tot 19.30 uur. Je hoeft niet op voorhand te bestellen. Onze tip: ossentong Angus Grand Cru (eigen kweek) en kabeljauwfilet met asperges.

www.argendael.be

Prettig met picon

 ©Westtoer
©Westtoer

Restaurant Au Gourmand bij Kurt en Isabelle is een begrip in Ieper en omstreken. Hier ontdek je – in een familiale sfeer – smaakvolle gerechten. Chef Kurt Kuypers kiest resoluut voor mals en lokaal rundvlees uit de Westhoek, maar hij heeft ook huisgerookte zalm en traag gegaarde en ge-marineerde ribbetjes. Zin in een goeie apero? Probeer dan zeker eens de Au Gourmand-picon, huisgemaakt volgens de geheime receptuur van de chef. Telefonisch bestellen kan zolang de voorraad strekt.

http://www.augourmand.be of Facebook

Reis rond de wereld

 ©Westtoer
©Westtoer

Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende is tijdelijk gesloten, maar met het CultuurCafé hebben ze een takeawayconcept dat ongetwijfeld doet watertanden. Heerlijke bestsellers? Stoofvlees met Oostends Keytebier, een vogelnestje in tomatensaus, Lorres quinoasalade, een Japanse noedelsalade en taco’s met pulled pork of de veggie én zelfs vegan tacovariant. In de paasvakantie, elke dag open voor afhaal van 16 tot 18 uur. Bestellen kan, maar moet niet.

www.degrotepost.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.