Haal de herfst in huis

Redactie KW

Mijn favoriete seizoen breekt stilaan aan. Ja, ik hou echt van de herfst. Ze brengt zoveel mooie kleuren en gezelligheid met zich mee. Alle andere seizoenen hebben ook hun charme, maar de herfst heeft voor mij iets speciaals. Tijd voor boswandelingen en pompoensoep en dekentjes in de zetel. Een nieuw seizoen geeft mij ook altijd goesting om ons interieur wat te veranderen. Kleine aanpassingen, maar ze kunnen zo enorm veel sfeer brengen.

Ook goesting om je interieur aan het seizoen aan te passen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Geen nood, deze tips helpen je op weg.

Trek de natuur in!

Vaak ga ik in de natuur op zoek naar mijn decoratie. Goedkoop, leuk om te doen en je krijgt er een authentiek effect mee! Geen plastieken halloweenspulletjes dus voor mij. Meestal trek ik het bos in en verzamel ik dennenappels, eikels, mooie bladeren, kastanjes, takken en mos. Allemaal zaken die zich perfect lenen tot het creëren van een eigen herfstsfeer of een mooie tafeldecoratie. Bovendien is het ook nog eens een hele leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Maar uiteraard zijn er ook tal van decoratiewinkels die een ruim assortiment herfstige spulletjes hebben. Als je hier de voorkeur aan geeft, neem dan items die zo natuurgetrouw of zo echt mogelijk zijn.

Mooi moodboard

Als je denkt aan decoreren, hoef je je trouwens niet te beperken tot kransen of bloemen. Het kan ook anders. Anders en bovendien heel erg eenvoudig! Ik ging op zoek naar inspiratie op Pinterest en kwam zo tot het idee om een decoratief moodboard te maken in onze hal.

“Mooie decoratie hoeft niet duur te zijn, maar vind je gewoon in de natuur”

Haal de herfst in huis

Wat heb je nodig?

Enkele leuke herfstbeelden (die vind je in magazines of op internet).

Enkele leuke herfstquotes of spreuken (ook die vind je makkelijk op bijvoorbeeld Pinterest).

Een plateau met een rechte basis (ik kocht de mijne bij Action).

Goed klevend plakband.

Hoe ga je te werk

Knip de beelden in een leuk formaat en schik ze op het plateau. Ben je tevreden over je compostie, kleef dan het plakband dubbel aan de ommezijde van je prenten, maak ze vast aan het plateau en je moodboard is klaar.

Rest je enkel nog je moodboard op een plaats naar keuze te zetten. Zelf vind ik zo’n compositie het mooist als ook de ruimte errond wat herfstig aangekleed wordt. Wat vind je van mijn creatie? Ga je binnenkort zelf ook aan de slag? Ik wens je alvast een gezellige, mooie en warme herfst toe.

Haal de herfst in huis

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.