https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gouden cocon in de bossen

Opvallend aan de buitenkant zijn de gouden geanodiseerde raamprofielen.© Giulia Frigerio
Opvallend aan de buitenkant zijn de gouden geanodiseerde raamprofielen.© Giulia Frigerio
Goedele Verrecas

Grote gouden volumes en glaspuien verhullen de originele architectenwoning van Robin Van Beveren en Lorenzo Deceuninck in Aalter. De signatuur van de woning oogt alsof het nooit anders was. Verrassend te ontdekken hoe een compacte bruine vakantiechalet het fundament is van deze eigentijdse woning in de bossen. Een renovatie met eerbetoon aan het vakantiegevoel.

Een roadtrip doorheen de seizoenen, op het ritme van het bos. Zo beleven Robin en Lorenzo hun atypische woning, geflankeerd door robuuste bomen. De grote lijnen, de sfeer en de energie die er hangt, alles is in balans met de omringende natuur én met wie de bewoners zijn. Grootmeesters in kleurbeleving en subtiele details. Het gevoel van gelukzaligheid hier is innemend. En dat was er vanaf het begin.

“De oorspronkelijke bruine chalet? Daar zijn we toevallig op gebotst in onze zoektocht naar een woning met een centrale geografische ligging. Bijna twee jaar hebben we er graag gewoond, met het idee de chalet op een dag volledig af te breken en iets nieuws te bouwen. Maar na een reis in Zweden zijn alle plannen omgegooid: het bestaande chaletvolume wilden we behouden en herdenken tot een eigentijdse woning met een aanbouw, een ritmiek van daken én een tijdloos vakantiegevoel”, zeggen ze.

Doordachte schoonheid

Het architectenduo kijkt en werkt met dezelfde ogen én hetzelfde stijlgevoel. “Basil Architecture creëert projecten met een totaalbeleving. Waarbij de architectuur en het interieur afgestemd zijn op elkaar en er weldoordachte aandacht is voor de afwerkingsgraad, de details en het kleurgebruik in de woning. Wat niet voor iedereen een evidentie is. We gebruiken onze woning daarom graag als inspiratiewoning voor particuliere klanten. Zo krijgen ze voeling met de finesse van onze projecten. En wordt een onvoorstelbaar idee plots wel concreet en realistisch.”

We creëren een spel van licht en duisternis, met een galerie-effect

Op het elan van die doordachte schoonheid en vormgeving richtten de twee mannen SCHAT op, een online- en offlineplatform waar ze nauwkeurig geselecteerde en architecturaal gestileerde design- en interieurspullen alsook een bijzondere selectie verlichtingsarmaturen verkopen.

De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio

1/8

De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio

 © Pieter Clicteur

2/8

© Pieter Clicteur

 © Laurent Brandajs

3/8

© Laurent Brandajs

De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur

4/8

De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur

Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio

5/8

Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio

 © Giulia Frigerio

6/8

© Giulia Frigerio

De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur

7/8

De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur

 © Laurent Brandajs

8/8

© Laurent Brandajs

De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio

1/8

De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio

 © Pieter Clicteur

2/8

© Pieter Clicteur

 © Laurent Brandajs

3/8

© Laurent Brandajs

De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur

4/8

De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur

Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio

5/8

Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio

 © Giulia Frigerio

6/8

© Giulia Frigerio

De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur

7/8

De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur

 © Laurent Brandajs

8/8

© Laurent Brandajs

De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio
De leefruimte is volledig op de tuin georiënteerd, met glaspartijen van 16,5 meter lang. Gouden geanodiseerde raamprofielen omarmen de relaxte setting en de chaise longue van Le Corbusier.© Giulia Frigerio
 © Pieter Clicteur
© Pieter Clicteur
 © Laurent Brandajs
© Laurent Brandajs
De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur
De blauwe Togo Chairs van Ligne Roset en het grote kunstwerk van fotograaf Jean Godecharle versterken de kracht en sfeer van de living.© Pieter Clicteur
Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio
Een donkere vloer, plafond en douchewand creëren een intieme setting voor een badkamer met subtiele grandeur. De doorlopende ramen omkaderen de natuur.© Giulia Frigerio
 © Giulia Frigerio
© Giulia Frigerio
De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur
De typerende huiskleur Bleu Outremer herhaalt zich in de nachtzone met de wenteltrap, als wandkleur in de kinderkamer en in de originele Les Couleurs® Le Corbusier Jung-lichtschakelaars.© Pieter Clicteur
 © Laurent Brandajs
© Laurent Brandajs

Glansrijk goud

Evenwijdig met de straat ontwaar je de warme gouden gloed van de gevelpartij. Eigenzinnig in kleur en helemaal haaks gecreëerd op het woonvolume, is dit de onthaalzone voor de bewoners en hun gasten. “Diezelfde gouden accenten krijg je -als complementaire kleur terug te zien in het interieur en het geanodiseerde aluminium buitenschrijnwerk. Kleur gebruiken is durven én je beperken om de rust en soberheid van het geheel te bewaren. Goud, zwart en wit als neutrale basiskleur primeren in onze woning. En dat hebben we in de afwerking en styling bespeeld met de accentkleur Bleu Outremer .” Een pittige en frisse eyecatcher doorheen de woning. Een kleur die domineert in het speelveld van de waarneming, maar in evenwicht is met de totaalbeleving.”

De badkamer is georiënteerd op het zuidoosten, wat ons toelaat heerlijk te baden in de zon

En daarbij is het effect van de verlichting ook niet te onderschatten. “Wij spelen doorheen de woning met de rijke natuurlijke lichtinval, lichtstroken in de living, lichtstrips in de keukenkasten en dimbare lichtpunten. Zo creëren we een spel van licht en duisternis, met een galerie-effect. We verlichten wat verlicht moet worden en de rest krijgt een subtiele, diffuse sfeer. Zo ontstaat er een beleving in je woning en implementeer je verschillende sferen.”

Ultramarijnblauwe accentkleur

De zithoek, eetkamer en open keuken lopen als één geheel in elkaar over en vormen een belvedère op de omgevingstuin. Nagenoeg onzichtbaar verbergt de gouden doorlopende keukenwand een scheidingsdeur naar de achterkant van de woning. Waar een ultramarijnblauwe statement trap fungeert als vormgever in de gang en uitgeeft op de master bedroom . Rond de trap liggen de twee slaapkamers van de kinderen, met lichtschakelaars en stylingaccenten in diezelfde unieke blauwe accentkleur. En helemaal op het einde ontdek je – met de volwaardige intimiteit van een luxueuze wellnessruimte de badkamer en favoriete plek in huis: de saunaruimte. “Hier kunnen we volledig ontspannen. De badkamer is georiënteerd op het zuidoosten, wat ons toelaat heerlijk te baden in de zon of met een optisch buitengevoel te relaxen in de sauna.”

http://www.basil.archiwww.schat.be


Woon-ID

– Robin Van Beveren (40) en Lorenzo Deceuninck (40) wonen met hun kinderen Fien (15) en Tuur (13) in Aalter.

– Ze runnen samen architectenbureau Basil Architecture.

– Bewoonbare oppervlakte: 240 m² op een perceel van 1.486 m².

– Do: “Durf te experimenteren met kleur en werk één accentkleur uit doorheen je woning.”

– Don’t: “Jammer dat we in een van onze toiletruimtes opaal gelaagd glas gebruikten in plaats van doorzichtig glas.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.