Gevogel in Kortrijk

Thalisa Devos

Ik ga verder op het elan ‘wat me vorige week luidop deed lachen’: Johny die het terras verkende alsof het een gevaarlijk moeras vol wilde dieren was, de memes gemaakt over het vastgelopen schip in het Suezkanaal, mijn vuilgebekte vrienden die de lente voelen kriebelen, de copywriter van de regering die met ‘paaspauze’ afkwam, dat de drankjes Cava, Amaretto, Bier, Icetea, Negroni en Elixir d’Anvers samen het woord cabinevormen (danku Angelo) én gevogel in een toren in Kortrijk.

Daar zitten blijkbaar een hoop bronstige valken die overspel plegen. Een zeldzaam fenomeen want de vogels zijn normaal van de trouwe soort. Wanneer ze een partner vinden, blijven ze bij elkaar voor de rest van hun leven. Niet zo bij de West-Vlaamse slechtvalken. De affaire begon vorig jaar. Toen het rustige nestje van Emma en Maarten verstoord werd door de komst van Cor en Rona. Voor een keertje niet het virus, maar een stel andere valken met die gezegende namen. Emma en Cor werden verliefd, kegelden hun eerste liefde buiten en begonnen een nieuw nestje. Met dit voorjaar al een gezinsuitbreiding van doen. Eind goed al goed denk je?

“Dit magazine is er om die paaspauze alsnog vrolijk in te vullen. Al dan niet aan die cabine, met een geestverruimend drankje”

Niets van. Na een uitje blijkt Cor thuisgekomen te zijn met een jong blaadje. Geen toevoeging aan hun gezellig gezamenlijk nestje, maar een nieuw vrouwtje om mee te vogelen. Hoe het avontuur zal aflopen, volg ik met plezier voor jullie in de serieuze kranten. In tussentijd is er dit magazine om die paaspauze alsnog vrolijk in te vullen. Al dan niet aan die cabine, met een geestverruimend drankje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.