Geel, geler, geelst

Thalisa Devos
Thalisa Devos Chef Magazine

Probeer het eens, geel dragen. Van kop tot teen. Ik beloof het je. Het werkt

De lente van 2010. Ik ben verliefd. Op een pastelgeel zomerjurkje. Een zijden exemplaar met een prachtige open rug. Ver boven mijn studentenbudget, maar ik heb geen seconde getwijfeld. De hele zomer lang was ik er niet uit weg te slaan. Op elke foto van die hete vakantie draag ik dat jurkje. Elk terrasje, park en fietsritje van die zomer. In dat jurkje. Vandaag is het tien jaar oud. En ben ik er nog altijd even gek op. “Geel is niet alleen de vrolijkste, maar ook de kleur van het moment”, zo lees je het in ons modeverhaal op deze Het Goeie Leven-pagina’s. Als tijdelijke vervanger voor je vertrouwde KW Weekend.

Ik kan dat alleen maar beamen. Het jurkje hangt klaar, aan de buitenkant van mijn kast. Ernaar kijken is genoeg om de zon te ruiken en te voelen. Om me in een vakantiestemming te brengen en een dartel gehuppel te ontlokken. Sommigen noemen dat ADHD, ik hou het op vrolijk. Probeer het eens, geel dragen. Van kop tot teen. Ik beloof het je. Het werkt.

Probeer het eens, geel dragen. Van kop tot teen. Het werkt, beloofd

Sinds we van thuis werken, is de ochtendrush om een outfit bijeen te kiezen een pak makkelijker voor de gemiddelde Belg. Die naar het schijnt in boxers of pantertrainingsbroek aan het telegesprek deelneemt. Zolang onze bovenkanten maar bureauproof zijn. Ik ben geen voorstander van al dat pyjamagedoe. De eerste regel van flink thuiswerken – ik ben acht jaar freelancer geweest – is douchen en kleren aandoen. Geen loszittend broekje met een versleten shirt. Maar een outfit waarin je kan en wil gezien worden.

Styliste Lieve Gerrits zit, zoals iedereen, ook gewoon in haar kot. Alhoewel, ‘gewoon’ is niet het juiste woord. Sinds ik Lieve ken, zo’n vijf jaar, heb ik haar nog nooit op schoenen zonder hakken gezien. Zelfs toen ze tijdens de modeweken haar enkel verstuikte, murwde ze haar voetjes in stiletto’s met hak om u tegen te zeggen. Geen modeweken, shows of leuke events momenteel, niet dat dit haar ervan weerhoudt om die pareltjes aan te trekken. Koken doet ze gewoon op muiltjes van 10 centimeter. Het begin van #cookingonheelschallenge, de Instagramtag die ze lanceerde om de thuisblijvers uit te dagen hun hoge schoenen te dragen tijdens het koken. Heerlijk.

Begint het te wegen, dat thuiswerken? Dé tip: draag een hakje of geel. Of denk eraan dat ik, aan mijn bureau, in de zetel of achter mijn kookpotten dat gele jurkje draag. En een big smile.

Reageren? thalisa.devos@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.