Fit-date (94): Boost je zelfvertrouwen

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Je zelfvertrouwen een boost geven, makkelijker dan je denkt. Met de juiste mindset zet je jezelf sterker in de wereld. Een kwestie van het vertrouwen in jezelf op te waarderen.

– De (sociale) media confronteren je voortdurend met wat je niet hebt, niet kan of niet bent… Op den duur ga je ook geloven dat alles elders beter is of anderen meer of mooier zijn waardoor je een enorm minderwaardigheidsgevoel gaat ontwikkelen. Je mind wordt letterlijk verkracht door de maatschappij en de waan van ‘valse perfectie’.

– Begin met een plug-out. Ontdoe jezelf enkele dagen van prikkels die je alleen maar een slecht gevoel geven, gaande van perfect ogende influencers tot leeftijdsgenoten die alles voor elkaar lijken te hebben. Onderzoek leert dat in 99,99% van de gevallen de personen helemaal niet zo gelukkig zijn als ze ogen. Wanneer je die prikkels mijdt, zal je plots zien dat wie jij bent zoveel meer is dan wat je eigenlijk dacht. Kijk rond en luister naar de mensen om je heen. Je bent geliefd. Je bent perfect zoals je bent!


Work-out van de week

Oefening 1

Vanuit ruglig ga je je benen boven je heupen (niet gestrekt) openen en kruisen. Maak het moeilijker door dit met je schouders van de grond te doen.

Oefening 2

Vanuit kniezit laat je je dijen en bovenlichaam wat achteruit hellen tot je spanning op de voorkant van je dijen voelt. Houd enkele seconden aan en herhaal.

Oefening 3

Vanuit een lichte squat ga je met beide vuisten opwaarts zijwaarts slaan en daarna neerwaarts zijwaarts. Wissel 1 minuut beide slagen af. Een echte pumper!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.