Fit-date (93): Altijd positief

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

November is onze happy maand. Met mijn wekelijkse tips tackel je zo de donkere weken en ervaar je dat het helemaal niet zo moeilijk is om optimistisch en positief te zijn en te blijven.

– Positief denken of optimistisch zijn… Vaak hoor ik dat je die eigenschappen nu eenmaal hebt of niet hebt. Hoewel je karakter meebepaalt hoe je denkt, zijn perspectief en relativeringsvermogen sleutels tot de silver lining. Eens je weet hoe je je gedachtegang kunt veranderen gaat er een compleet nieuwe (en kleurrijke) wereld voor je open. Positief zijn is een virus dat ik maar al te graag verspreid.

– Laat de dingen die je gelukkig maken domineren in je brein. Van de glimlach van je kind tot het vooruitzicht van een weekendje weg. En nu ga ik eventjes kort door de bocht. Stel je voor dat je vandaag te horen krijgt dat je nog maar één dag te leven hebt… Zijn al die piekeruren het dan nog waard? Plots zal je beseffen dat niets of niemand het recht heeft om zo’n last op je schouders te zijn.


Work-out van de week

De brug. Lig op je rug met één voet op de grond, je andere been is gestrekt en beide knieën staan tegen elkaar. Lift je zitvlak van de grond en houd minstens 30 seconden aan. Wissel daarna van voet/been.

De kikker. Lig op je rug met je benen open en gebogen en je voetzolen tegen elkaar. Lift je zitvlak van de grond en druk je voeten tegen elkaar. Daarvan wordt ook onze kont positiever.

De cobra. In kleermakerszit focus je je op je wervelkolom. Probeer van je wervelkolom een cobra te maken die van je onderrug vertrekt en zich een weg baant naar je hoogste nekwervels. Hoe meer bochtjes de cobra maakt, hoe prettiger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier