Fit-date (91): Thuis of in de club?

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

De voorbije twee jaar hebben het fitnesslandschap compleet veranderd. Welke vorm van fitness past het best bij jou: thuis of in de club?

– De voordelen van thuisfitness zijn eindeloos. Je hoeft je niet te verplaatsen, hebt (in principe) weinig tot geen materiaal nodig én je kan de work-out heel flexibel in je eigen agenda inplannen. Is er een nadeel? Niet echt, zolang je trainers goed weten wat ze doen en dat didactisch verantwoord overbrengen met aandacht voor individuele differentiatie.

– Sleuren met gewichten, genieten van een pittige groepsles of een heerlijk uurtje yoga. 24/7-clubs zijn bezig aan een opmars, maar wie begeleiding wil en het sociale aspect vooropzet, moet zich aanpassen aan openingsuren of lessenroosters. Het grote voordeel is dat je van je sportmoment een vaste afspraak maakt.

– Niets houdt je tegen om beide te combineren, maar onthoud één ding: zorg dat je plezier hebt tijdens het sporten. Fun maakt sneller (en langdurig) fit.


Work-out van de week

Drie leuke oefeningen die je thuis of in de club kan doen.

Vanuit handen- en knieënsteun zet je je rechtervoet aan de buitenkant naast je rechterhand. Open je borst door je linkerarm naar omhoog te richten en kijk naar je bovenste hand. Wissel na enkele seconden van kant.

Lift vanuit ruglig met je benen in een hoek van 90° je beide schouders van de grond. Strek nu afwisselend je linker- en rechterarm ver naar achteren (niet te laag zakken) alsof je ‘luchtzwemt’ op je rug. Je kan de oefening ook uitvoeren met je schouders en hoofd op de grond wanneer je te veel last hebt van je nek.

Starjumps! Vertrek vanuit een lichte smalle squat en sprint omhoog met je benen en armen enthousiast gespreid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier