Fit-date (84): Verwenbeurt voor je rug

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Het verplichte thuiswerk had heel wat voordelen, al was het niet altijd even vriendelijk voor je rug. Zo pak je je rugklachten aan.


– Lang zitten op een andere stoel dan je kantoorstoel ligt aan de basis van veel van die rugklachten. Je neemt automatisch een andere houding aan en daar durven je spieren tegen te protesteren.

– De dure oplossing? Een ergonomische bureaustoel. Zelf werk ik liever met een fitbal. Spotgoedkoop, overal te krijgen en je traint je core terwijl je erop zit. Heb je eventjes pauze? Dan kan je er meteen wat oefeningen op doen.

– De beste oplossing is je rug- en buikspieren versterken met gerichte en toegankelijke oefeningen. Ik geef je graag drie oefeningen die je met een fitbal kan doen.

Work-out van de week

Vertrek vanuit zit op de bal, stap naar voren tot je met je rug op de bal ligt en keer terug. Druk je rug altijd goed in de bal.

Plank op de bal! Druk je borst goed weg van de bal en kantel je bekken goed naar achteren.

Houd vanuit ruglig de bal vast met beide handen. Breng één been omhoog en reik met de bal naar je voet. Wissel daarna van been.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.