Fit-date (79): What’s Sup?!

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Stand Up Paddleboarding is een sportdiscipline die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Tien jaar geleden zag je in een surfzone wel eens een sporadische SUP drijven op zee, maar nu vind je ze echt overal!

Een (veelal opblaasbare) surfplank die wat breder en langer is dan een normale surfplank. Staand beweeg je jezelf voort door het water door middel van een lange paddle. Balans houden en rust vinden, zijn essentieel om een heel aangenaam en revitaliserend tochtje te maken. Starten doe je best op de knieën en eens je wat in de flow komt, kan je proberen recht te staan.

Balans houden en rust vinden zijn essentieel om een heel aangenaam en revitaliserend tochtje te maken

Bij elke surfclub in België kan je SUP’s huren en krijg je een korte maar duidelijke briefing. Zwemvest aan (altijd doen) en weg zijn we! Wil je het wat avontuurlijker of rustiger? Op internet vind je heel snel een lijst van riviertjes en meren waar je kan op suppen. Vergeet niet de juiste aanlegplaatsen te zoeken. Een meer kan ook leuk zijn, maar mijn voorkeur gaat uit naar waterloopjes.

Als je ergens in het water gaat, vergeet niet dat wanneer je stroomafwaarts gevaren hebt, je nadien stroomopwaarts terug moet varen! Neem een waterdichte zak mee waar je een smartphone kan insteken. De foto’s die je onderweg kunt maken, zijn prachtige herinneringen. Mooi meegenomen: Ook in de regen kan suppen best leuk zijn.

In die waterdichte zak is er ook plaats voor een klein aperitiefje.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.