Fit-date (78): Actief boomknuffelen

Redactie KW

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Hey vrienden! Ook deze week wil ik het hebben over sporten of bewegen in de buitenlucht. We willen graag en vaak iets meer doen dan gewoon ‘lopen’, maar denken dat we door een gebrek aan materiaal en inspiratie onvoldoende gericht kunnen trainen… Wel, laat me je even helpen.

Overdenk het niet

De eerste en belangrijkste stap! Wanneer je te nauwgezet te werk gaat en wacht tot je tijdens je loopje het perfecte klimrek of touwenparcours tegenkomt, zal er van een workout niet veel in huis komen. Zoek het niet te ver en vooral niet te moeilijk! Eenvoud siert, en dat is met (al dan niet spontane) outdoor workouts ook het geval!

Boom, trapjes of zand

Is er zon, of valt er regen, overal kom je wel een boompje tegen! Daar kan je meteen tegen gaan squatten of lungen, je kan er tegen gaan pompen of je kan er terecht voor het betere rek- en strekwerk.

Werk met dingen die de natuur ons geeft

Kom je trapjes of bankjes tegen, kan je nog zoveel meer doen! Enkele keren op het verhoog stappen of springen, of (bij een hoge bank of tafel) er enkele keren onderdoor kruipen. Op het strand zijn de mogelijkheden dan weer eindeloos, maar daar had ik het al over in een vorige rubriek.

Mijn tip?

Ga voor simpel. Bepaal op voorhand een oefening die je zeker wilt gedaan hebben en denk terwijl je loopt (of fietst) al na over hoe je dit met verschillende materialen (zowel door de natuur gegeven of door mensen gebouwd) zou kunnen doen. Onderbreek je run drie tot vier keer om de oefeningen te doen, en klaar!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.