Fit-date (74): Kom van dat strandmatje af

© Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Eindelijk zomervakantie! Wat is er leuker dan een dagje aan zee plannen? Zand tussen de tenen, een duik in de Noordzee, de gezonde zeelucht en een gezellige drukte. Ik ben er helemaal klaar voor en deel graag met jullie een paar woorden uit mijn ‘strandjargon’.

Chill

Wanneer je een dagje naar zee gaat, doe je dat in de eerste plaats om te ontspannen. Een groot strandlaken, een windvanger en, waarom niet, een gezond gevulde frigobox. Wat aangename muziek, een fris drankje en je hebt alles om er een onvergetelijke dag van te maken.

Sportstrand

Voor mij persoonlijk mag het net dat ietsje meer zijn dan louter relaxen. Ik blijf nu eenmaal graag in beweging en de mogelijkheden om dat aan de kust te doen zijn eindeloos. Heb je één of meerdere bengels rondlopen, dan heb je zo al lichaamsactiviteit genoeg natuurlijk. Voor alle anderen die graag het nuttige aan het aangename willen koppelen aan zee, heb ik enkele leuke tips. Regel dus vlug een tripje naar zee, ontspan, speel, lach en geniet. Maak er een complete dag van.

Hou het eenvoudig

Bewegen aan zee? Veel heb je er niet voor nodig.

– Voor een handvol euro’s haal je al snel wat strandspelletjes in een van die typische kustwinkels op de dijk… Denk aan een fluogroen-roze ‘plakbal’, frisbee of beachball (paletten).

– Wie het wat pittiger wil, kan zich wagen aan een loopje in de duinen of een frisse duik in de zee, uiteraard in de zwemzone.

– Mijn voorkeur? Alles combineren! Ik maak graag zandkastelen met onze zoon Marcel en ben gek op strandspelletjes die je met tweeën kunt spelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.