Fit-date (60): Verwen je vingers

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

– Onze vingers gebruiken we alsmaar minder. Met de komst van de computer zijn we gaan tikken en klikken in plaats van te schrijven, plooien en posten. De smartphone maakt het nog wat erger. Die doet alleen onze duimen nog werken. Onze handen en vingers raken daardoor fel verzwakt met als gevolg pijnlijke polsen, tintelende of gevoelloze vingers en vooral geen kracht meer in de polsen, handen en vingers.

– Om grote klachten te vermijden (en te genezen), werk je best aan de beweeglijkheid van je handen en vingers. Geef ze de zorg die ze verdienen. Je gaat snel voelen dat ze sterker worden en dat het getintel vermindert. Je krijgt ook een betere doorbloeding waardoor je vingers minder gevoelig worden voor temperatuurwisselingen.

Work-out van de week

Vooruit met die vingers!

Oefening 1

Steun op handen en knieën met gestrekte armen en lift een voor een al je vingers van de grond.

Oefening 2

Steun op handen en knieën en doe een ‘Mexican wave’ met je vingers, vertrekkend vanaf je pink.

Oefening 3

Maak zo hard mogelijke vuisten. Knijp je handen maximaal dicht, waarna je ze explosief opent en je vingers zo ver mogelijk uit elkaar spreidt en opentrekt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.