Fit-date (59): Versterk je hamstrings

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Stevige billen, daar droomt elke vrouw van. Deze keer trainen we onze hamstrings of achterdijbeenspieren. Die worden al eens vergeten. Onterecht.

– De achterkant van onze dijen is gevoeliger voor ‘appelsienhuid’. Doordat we onze hamstrings te weinig oefenen hebben ze minder spierspanning waardoor de bovenliggende huid slapper wordt.

– Minstens even belangrijk is dat sterkere hamstrings ook zorgen voor een steviger achterste spierketen. En die geeft meer stabiliteit aan je knie- en heupgewrichten. Mooi meegenomen is dat je houding ook mooier en eleganter wordt naarmate je achterdijbeenspieren sterker zijn.

– Om een duurzaam resultaat te verkrijgen, moet je je hamstrings wel met de nodige regelmaat de juiste prikkels geven, trainen dus.

Work-out van de week

Drie leuke oefeningen om je hamstrings te stretchen en te verstevigen.

Oefening 1

Ga op je buik liggen. Breng je beide hielen richting zitvlak, duw je hielen tegen elkaar en zet je knieën wat uit elkaar. Span beide billen (je poep) goed op en druk je hielen zeer goed tegen elkaar. Houd 10 seconden aan en herhaal.

Oefening 2

Maak mooie squats en leg nog meer de nadruk op het achteruit duwen van je zitvlak en het uitoefenen van druk op je hielen.

Oefening 3

Cardio om af te ronden. Doe de klassieke ‘hoge hielen’ en leg de nadruk op explosieve ‘stoten’ richting zitvlak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier