Fit-date (58): Boost je geluksgevoel

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

– Zo’n jaar geleden kregen we te horen dat een of ander virus ons doen en laten zou gaan overheersen. Heftig. Maar wat er ook gebeurt, kies altijd de weg vooruit. Maak je niet druk over wat je niet kan veranderen en omarm wat nieuw op je weg komt.

– De impact van de crisis op ons persoonlijke en professionele leven was groot, maar er kwam ook ruimte en tijd om nieuwe dingen te ontdekken en te ondernemen.

– Vele gezinnen moesten plots de klok rond samenleven. Hoewel dit wel wat aanpassing (en inspanning) vroeg, was dit voor mij een echte eyeopener. Het deed me inzien hoe belangrijk het is dat je op een goeie manier omgaat met bepaalde situaties, voor je hoofd en je hart.

– Mijn gouden tip. Probeer altijd het positieve te zien. Kijk naar wat wel kan en je voelt je stukken gelukkiger.

Work-out van de week

Mijn drie favoriete oefeningen geven je geluk instant een boost.

Oefening 1

Maak een mooie squat, kom weer rechtop en maak met je bovenlichaam een twist naar links terwijl je linkerknie omhoog komt. Squat opnieuw en doe hetzelfde met rechts.

Oefening 2

Flamingotime! Sta op één voet met de zool van je andere voet op de binnenkant van je dij. Houd even aan en wissel daarna van kant.

Oefening 3

Alles geven! Hoge knieën en boksen. Zo hard en snel als je kan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.