Fit-date (54): Sportief stoeien

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Overroepen of niet, valentijn mag gevierd worden. En wat als jij met je geliefde al die romantiek nu eens wat kracht bij zou zetten?

– De oefeningen zijn bedoeld om met zijn tweetjes te doen. Mijn excuses tegenover de singles. Ben je de ware nog niet tegengekomen en vind je dat niet leuk… Wat niet is, zal absoluut nog komen.

– Samen iets doen is altijd leuk en bevorderlijk voor je relatie, al is het wel van belang dat je er alle twee voldoening uit haalt. Toch iets doen voor je partner terwijl je er zelf geen plezier aan beleeft, kan, mag en moet af en toe, maar op lange termijn kan je dit niet maken tegenover jezelf en je partner.

– Sport je apart? Liggen je interesses ver uit elkaar? Maakt niet uit! Er zit een ‘jij’ en een ‘mij’ in ‘wij’! En wat ons dames betreft: happy wife , happy life !

Work-out van de week

Tafels en stoelen aan de kant, speciaal voor valentijn een korte work-out om samen met je allerliefste te doen.

Oefening 1

Ga beiden in pomphouding staan en klap jullie rechterhandpalmen tegen elkaar. Doe daarna hetzelfde met links. De mannen mogen tussenin pompen.

Oefening 2

Squatten met de ruggen tegen elkaar. Gieren!

Oefening 3

Een van jullie komt in ruglig. De andere huppelt heen en weer over de benen van diegene die ligt en gaat dan zelf liggen om van rol te kunnen wisselen. Kort en intens!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.