Fit-date (52): Adem je rustig

© GF
© GF
Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Druk druk druk. Voor de een is het een energieke golf om op te surfen, anderen snakken naar rust. Deze tips leren je hoe je een adempauze kan inlassen.

– Werken, misschien nog een bijverdienste, het huishouden, de kinderen… Een dag telt slechts 24 uur, dus kan het bijna niet anders dan dat we er als een sneltrein door razen.

– En toch is het goed even na te gaan of je het jezelf niet nodeloos moeilijk maakt. Neem bijvoorbeeld eens je schermtijd onder de loep. Hoe minder ik voor mijn scherm zit hoe meer het me opvalt dat ik rust creëer in mijn hoofd, helderder denk en betere beslissingen neem.

– Vijf tot tien minuutjes, meer heb je niet nodig om weer tot rust te komen. Zonder je even af, ventileer. Adem bewust of doe enkele aangename rekoefeningen.

Work-out van de week

Drie oefeningen om écht tot rust te komen.

Oefening 1

Ga in kleermakerszit zitten en leg je handen op je schouders. Steun op je beide zitbeentjes en duw je borst naar voren. Je rug is recht. Draai je bovenlichaam in een vloeiende beweging helemaal naar rechts en dan naar links. Doe deze oefening zolang je er deugd van hebt. Adem diep in en uit.

Oefening 2

Sta rechtop en strek je helemaal uit met je armen boven je hoofd en handen in elkaar. Sta mooi rechtop en duw je borst naar voren. Breng je bovenlichaam naar links en wissel dan in een vloeiende beweging naar de andere kant. Adem diep uit als je naar de zijkant gaat en adem in als je weer uit de oefening komt. Doe deze oefening zolang ze goed doet.

Oefening 3

Sta rechtop met je armen los langs je lichaam. Breng je kin richting je borst en rol startend van je schouderlijn wervel per wervel richting grond. Laat je armen los en laat je hoofd en nek ontspannen hangen. Adem diep door en rol startend vanuit je onderste wervels, wervel per wervel terug naar een staande positie. Herhaal rustig deze oefening zolang je het fijn vindt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.