https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fit-date (36): Geeuwen is goed

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Je hebt enorm veel zin in je avondwork-out, maar eens in sporttenue begin je te geeuwen, meerdere keren… En toch ben je niet moe en vind je het niet saai.

– Gapen tijdens het trainen kan komen door vermoeidheid, verveling, een laag zuurstofgehalte in je lichaam of gebeurt om je hersenen af te koelen. Het is een reflex die je longen en bloedtoevoer van zuurstof voorziet.

– Op een tekort aan zuurstof reageert je lichaam door je te laten gapen. Diep ademhalen verhoogt het zuurstofgehalte in je lichaam.

– Controleer je ademhaling als je sport, om een tekort aan zuurstof in je bloed en longen te voorkomen. Hou je adem niet te lang in. Adem bewust tijdens je krachttrainingen.

– Geeuwen tijdens het sporten kan ook een controlereactie van je lichaam zijn op het stijgen van de temperatuur in je hersenen. De koude lucht die je inademt tijdens het geeuwen brengt je hersenen weer op temperatuur.

– Gapen verbetert ook je hartslag en bloedtoevoer.

Work-out van de week

Met de volgende oefening train je je zijbuikspieren.

– Ga liggen met de voeten plat op de grond.

– Breng je schouders van de grond en je kin richting je borst.

– Strek je armen.

– Reik met je rechterarm richting je rechtervoet en reik daarna met je linkerarm naar je linkervoet.

– Probeer deze oefening 1 minuut vol te houden en herhaal ze 3 keer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten