Fit-date (34): Sporten met steun

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Om te sporten willen vrouwen zich zowel comfortabel als stijlvol kleden. Bij dat comfort hoort ook de juiste sportbeha. Die vangt dubbel zoveel bewegingen op als een gewone beha. Zo voorkom je hangende borsten en vergroot je je bewegingsvrijheid.

Zo kies je de juiste sportbeha

– Onderzoek toonde aan dat de maat van cruciaal belang is. Ga langs bij een lingeriezaak in plaats van je beha online te kopen. De verkoopsters zullen je de juiste modellen laten passen. Spring gerust enkele keren op en neer in het pashokje.

– Essentieel is een brede steungevende onderband die goed aansluit om irritatie tijdens het sporten te voorkomen. De bandjes moeten wat breder zijn zodat ze niet in je huid snijden. Glijden ze makkelijk van je schouders? Kies dan voor een model met gekruiste bandjes op de rug. Bij nek- en rugklachten kies je beter voor rechte bandjes.

– Een beugel is niet noodzakelijk. De betere sportbeha’s zonder beugel zijn minstens even stevig en zullen zelfs in grotere cupmaten steun bieden.

– Wat die cup betreft, zorg dat die hoog komt. Ga niet voor sexy, maar voor comfortabel.

Doe de burpee

Trek een stevige sportbeha aan, want we gaan serieus wat bewegen bij de volgende oefening die prima is voor stevige borsten.

– Sta rechtop met de armen gestrekt boven het hoofd.

– Breng de handen naar de grond terwijl je met beide benen naar achteren springt tot een rechte plank.

– Spring met beide voeten terug richting de handen en kom mooi rechtop.

– Herhaal die beweging vlot gedurende dertig seconden. Doe dat drie keer na elkaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.