Fit-date (33): Sixpack of nixpack?

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Een platte buik, een sixpack of een wasbordje. We dromen er allemaal wel eens van. Googel je ‘get a sixpack‘, dan krijg je heel wat work-outs. Maar doen die wel wat ze beloven?– Challenges waarbij je een maand lang dagelijks een plank maakt of klassieke sit-ups doet en dat elke dag ook wat langer of meer helpen niet. Integendeel. Je traint je buikspieren wel, maar door een gebrek aan variatie laat je heel wat spieren onaangeroerd. Het gevaar daarvan is dat je buik niet plat, maar net boller wordt.

– Een complete en gevarieerde full bodywork-out heeft een veel gunstiger effect op je buikspieren.

– De juiste voeding bepaalt mee een kleinere buikomtrek. Buikvet is ook onderhevig aan stress. Sporten neemt een pak stress weg, maar probeer ook mentale rust te vinden.

– En als het een troost mag zijn: we zijn niet allemaal geboren met een sixpack. Genetica bepaalt hoeveel dwarse pezen er op je buikspieren liggen. Dat kunnen er drie zijn (wat zelfs tot een eightpack leidt), maar er zijn ook mensen met slechts één of zelfs geen dwarse pezen.

Train die buikspieren

Met de volgende oefening train je je rechte buikspieren.

– Ga rechtop zitten met de benen geplooid en een rechte rug.

– Strek de armen naar voren en span je buikspieren aan.

– Hef je voeten van de grond en breng je knieën samen naar je borst en terug.

– Doe deze oefening 3 keer 30 seconden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten