Fit-date (29): Als een vis in het water

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Wat ben ik trots dat ik een stukje roots in Oostende liggen heb. Het zand tussen de teentjes en de voeten enkeldiep in het water, heerlijk! En zwemmen, daar houd ik ook van. En daarvoor hoef je niet noodzakelijk naar zee. Zwemmen vraagt dan wel wat meer organisatie dan lopen of fietsen je moet je verplaatsen naar een zwembad of de zee én er is een meer dan degelijke basistechniek vereist om zo efficiënt mogelijk te zwemmen maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen van de sport.

– Zwemmen heeft een lage impact op je gewrichten waardoor die gespaard blijven van pijntjes.

– De weerstand van het water zorgt voor een stevige spiertraining.

– Je zet heel wat spieren en gewrichten aan het werk zoals je schouders, knieën, ellebogen, polsen, enkels en heupen.

– In het water vind je mentale rust, wat dan weer goed is voor je bloeddruk.

Zwemmen op de droge

Je schouders, knieën, ellebogen, polsen, enkels en heupen kan je ook ‘op het droge’ trainen, zonder water, zonder zwembroek (tenzij je dat echt wil natuurlijk). Deze leuke ‘zwemoefening’ kun je perfect thuis doen. Of je het droog zal houden, dat kan ik echter niet beloven…

– Kom op je buik liggen met je armen gestrekt naar voren. Strek ook je benen. Duw je schaambeen in de grond en span je buikspieren aan.

– Breng je rechterarm van de grond terwijl ook je linkerbeen van de grond komt. Als je rechterarm en linkerbeen weer naar beneden komen, hef je je linkerarm en rechterbeen van de grond.

– Doe deze oefening op eigen tempo gedurende 4 x 30 seconden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten