Fit-date (24): Anders gaan bewegen na de lockdown

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

De voorbije maanden hebben voor velen van ons heel wat veranderingen met zich meegebracht. We zijn anders gaan leven, anders gaan communiceren, anders gaan denken, anders gaan werken maar ook anders gaan sporten. Ook ons fitnessprogramma moesten we sterk aanpassen.

Live is life

Waar work-outvideo’s al jaren een hit zijn op YouTube en sociale media, maakte Vlaanderen tijdens de lockdown plots kennis met videowork-outs die je live online kon volgen. In je eigen woonkamer of in het lentezonnetje in je tuin deelnemen aan een leuke work-out, samen met tientallen of honderden medesporters, het was een fenomeen dat plots de kop opstak met heel wat positieve resultaten. Zo werd trouwens ook VID-FIT in het leven geroepen.

Doe eens gek en ontdek

Waar work-outs en groepslessen nog al te vaak geassocieerd worden met eenvoudige pasjes en tellen, opende er zich plots een volledig nieuwe wereld met een enorme waaier aan mogelijkheden. Wie zich tot voor de coronacrisis louter met ‘ijzers’ kon uitleven, kon dat nu ook met z’n eigen lichaamsgewicht. En ja hoor, ook zonder materiaal kan je heel wat bodywork verrichten.


Vreemdgaan mag

Door een online-videowork-out te volgen moesten velen hun ‘vaste’ lessenrooster loslaten. En dat opende wel eens nieuwe sportieve horizonten. Zo konden yogi’s zich wagen aan een pittige intervaltraining en konden krachtpatsers de vele voordelen van een lesje pilates aan den lijve ervaren.

De belangrijkste les die we daaruit leren is dat niet alleen ons lichaam, maar ook onze geest, veel deugd heeft van een bredere kijk op het leven en alles wat het te bieden heeft.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten