Fit-date (18): Moederdag? Fitmom-dag!

Delphine Steelandt

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Het lijkt wel een ongeschreven regel: mama’s nemen de taak op zich om het hele gezin gelukkig te houden. Door deze instinctieve benadering van het gezinsleven verliezen ze soms zichzelf, terwijl het zó belangrijk is om je als moeder goed in je vel te voelen. Een fitte en gezonde levensstijl nastreven én een nauwe band met je kinderen onderhouden is een enorme puzzel waarvan de stukjes elke dag een beetje veranderen.

Pavlov

Als ouders kan je, door een hecht team te vormen, je kinderen al vroeg betrekken bij het huishouden en een gezonde levensstijl. Mijn eerste boek #Fitmom was volledig gewijd aan de sportieve en gezonde band met onze kinderen, van baby tot jonge tieners.


But how?

Verwerk groenten op een creatieve manier in de maaltijden.

Maak af en toe tijd voor een speelse workout waar zowel jij als je kind iets aan hebben.

Benadruk hoe groot en sterk ze zullen worden als ze gezond eten en flink sporten.

Je kan er in het begin iets leuks aan koppelen om ze geconditioneerd te krijgen zodat het routine wordt. Dat kan met complimentjes, af en toe een lekkernij of een leuke uitstap naar de speeltuin.

Workout van de week

Oefening met baby

Sta met je benen een meter uit elkaar en draai je voeten wat naar buiten. Houd de buikspieren ingetrokken en buig de knieën in een hoek van 90°. Strek de benen langzaam en knijp de billen samen om terug recht te staan. Doe dit 8 keer, neem even rust en herhaal de oefeningen 3 keer.

Oefening met peuter/kleuter

Ga zitten op een mat en laat de peuter op je heupen zitten, kijkend naar jou. Zet de voeten onder de knieën en de handen onder de schouders. Zak door je armen en strek ze daarna terug. Herhaal dit 8 keer en doe opnieuw 3 rondes.

Oefening met schoolkinderen

Ga in een plank staan, buik opspannen, handen onder de schouders. Klap jullie rechterhanden tegen elkaar, doe daarna hetzelfde met links. Herhaal dit 8 keer en doe opnieuw 3 rondes.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.