Fit-date (17): Borst-case-scenario

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Borsten troef. Wij, dames, moeten trots zijn op ons lichaam en onze vrouwelijke vormen. Ook al verschillen we allemaal van elkaar en zijn onze boezems anders. Zelfs onderling komen onze borsten niet overeen. En is er toch iets aan je boezem dat je dwarszit, hulpmiddeltjes genoeg.

Calimero

De ideale grootte van ons ‘setje’ valt te betwisten. Dat is iets waar we geen vat op hebben. We moeten het doen met wat momma gave us. Maar dat wil niet zeggen dat we ze aan de kant moeten ‘hangen’.

Zwaartekracht

Het is een kwestie van tijd vooraleer de zwaartekracht meer vat krijgt op ons lichaam, en dus ook op onze borsten. De veerkracht van de huid vermindert en alles begint wat meer te hangen.

Neem ze in de hand

Er zijn tal van tips om je borsten stevig te houden. Zo is een correcte houding een eerste stap. Gezond eten en veel water drinken houden onze huid elastisch.

Houd je huid strak en je borsten stevig

Krachttraining voor borst en schouders is een enorme plus. Dat kan gaan van push-ups, tot je handen hard tegen elkaar duwen om je borstspieren te prikkelen. Hoe sterker de spieren in de borst, hoe strakker de huid errond. Huidzalf of -olie en wisseldouches (afwisselend koud en warm) dragen daar ook toe bij.

Jojo is a no-go

Wie een strikt gezondheidsplan afwisselt met total loss-times, krijgt te maken met het jojo-effect. De gevolgen voor de huid en de borsten zijn navenant. Neem een elastiek en rek hem continu tot het uiterste en terug. Na enkele keren is de ‘startwaarde’ van die elastiek niet meer wat die geweest is. Nuff said.

Work-out van de week

Oefening 1

– Sta rechtop en druk je handpalmen tegen elkaar met je ellebogen naar buiten.

– Zet druk met je handen tegen elkaar en los wat spanning.

– Blijf dat herhalen.

Oefening 2

– Sta voor een muur en houd je handen tegen de muur, wijd uit elkaar en op schouderhoogte.

– Probeer de muur te verschuiven.

Oefening 3

– Houd je armen gestrekt voor je uit en maak harde vuisten. Je kneukels zijn naar boven gericht.

– Maak met beide armen kleine cirkelbewegingen naar binnen. Hoe stiller je de rest van je lichaam houdt, hoe harder je borst zich inspant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten