Fit-date (10): Kort en krachtig met HIIT

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en

is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

HIIT (High Intensity Interval Training)-work-outs winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Korte intensieve inspanningen worden afgewisseld met korte pauzes. Er zijn zowel kracht- als conditieoefeningen in verwerkt en er komen heel wat verschillende spiergroepen aan bod.

Deze work-outs zijn erg tijdsrendabel. Je kan ze afwerken in 15 tot 45 minuten, afhankelijk van de training of de tijd die je ervoor kunt vrijmaken.

De trainingen zijn leuk, intens en gevarieerd, waardoor je ze makkelijker volhoudt.

De voordelen? Je hartslag wordt de hoogte ingejaagd, net als je stofwisseling. Je hebt vrij snel resultaat. Je lichaam wordt sterker én fitter de dag(en) na een training en je basisconditie verbetert.

Work-out van de week

We starten onze HIIT-training met 1 minuut ter plaatse joggen om op te warmen. Daarna komt een set van 3 oefeningen die we telkens 1 minuut doen met tussenin 15 seconden rust. We herhalen de set 4 keer.

Oefening 1

Sta in een plankhouding op je tenen en je handen. Zorg dat je handen onder je schouders staan. Kantel je heupen, zodat je onderrug licht bol is. Spring met beide voeten richting je linkerhand en daarna weer in je plankhouding. Spring nu met je voeten naar de rechterkant en kom terug naar de plankhouding.

Oefening 2

Ga zitten met je benen in een hoek van 90 graden van de grond. Hou je rug recht en je armen naar voren gestrekt. Hef je borst omhoog. Breng nu rustig je knieën richting je borst en terug.

Oefening 3

Kom op je zij. Steun op de zijkant van je knie en onderbeen in een rechte hoek en op je onderarm. Hef je heupen hoog en je bovenste been in een rechte hoek omhoog. Breng dat been daarna rustig weer richting je onderste been. Wissel na 1 minuut van kant.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.