Fietsfeest in de Ardennen

Goedele Verrecas is freelancejournaliste, copywriter en enthousiaste mastertailor bij Café Costume Brugge. En graag onderweg, op zoek naar de mooiste interieurs, architectuur en leuke to do’s. On the Go-Go. Reizen en ontdekken, altijd en overal. Wat nu? Reisdromen creëren. Tweewekelijks lees je hier haar reistips om bij te houden.

©CNW.TV CNW.TV
©CNW.TV CNW.TV

Daar zit muziek in

Herbronnen in Malmédy. DAFT boetiekhotel is een plek die voelt als thuiskomen. Gevestigd aan de voet van de Hoge Venen ontwaak je in een schatkamer van natuurlijke rust. Winterwarme wellness na het fietsen beleef je in het verwarmde binnenzwembad met onderwatermuziek of in de sauna. En wel heel bijzonder: DAFT omarmt ook nationale en internationale muzikanten in de DAFT Studios, een van Europa’s meest gerenommeerde opnamestudio’s.

http://www.dafthotel.be

 © GF
© GF

Koffie & Co

Vertrouwen op smaak en goeie koffie. Hotel en café Le Coffee Ride is de perfecte setting om de knisperende MTB- en gravelpaden van Stavelot te ontdekken. Of om de wintertraining met je racefiets in een andere omgeving te beleven. Een sfeervol hotel waar alles in het teken staat van de fietssport. Ben je slechts in de buurt voor één dag zonder overnachting? Dan kan je hier verrassend gastvrij gebruikmaken van een gratis douche.

www.lecoffeeride.cc

 © GF
© GF

Royaal verwend

Domaine de Ronchinne. Een escape met de grandeur en sfeer van het kasteelleven. Waar je na het fietsen in een omgeving belandt waar duurzaamheid, schoonheid en finesse vooropstaan. En het landschap het schouwtoneel is van een magnifieke openluchtwellness. Het hotel telt 80 kamers verdeeld over verschillende unieke gebouwen: Château & Ecuries, Maison du Jardinier en enkele bijzondere cabins in de natuur. Welke verrassing eerst?

www.domainederonchinne.be

 © GF
© GF

Pittige pitstop

Het beweegt in La Roche en Ardenne. Dit jaar opende bed and breakfast Panache haar deuren. Een stijlvolle nieuwe pitstop voor zij die uit zijn op een pittig weekend fietsen. Hier logeer je kleinschalig in een van de zes kamers, dus tijdig boeken is aangeraden. Heb je zelf niet meteen de juiste fiets dan kan je hier een e-bike huren, in combinatie met een fiets-gps of zelfs met een lokale gids.

www.bikesleep.be

 © GF
© GF

In hogere sferen

Geen naam klinkt luider dan Signal de Botrange, de hoogste piek van België. Omgeven door het prachtige natuurreservaat de Hoge Venen en in dezelfde adem ook Domaine Des Hautes Fagnes. Een hotel in Ovifat met een hoge locatiescore. Het ideale startpunt om te mountainbiken of te wandelen. Surplus van het binnenzwembad en de spa niet te vergeten.

www.dhf.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.