Grondacrobaat Ruben Mardulier: esthetische tentakels

Ruben Mardulier: “We brengen in onze voorstellingen een andere kijk op de realiteit, een verandering van perspectief.” (Foto Gus & Stella)© Gus & Stella
Ruben Mardulier: “We brengen in onze voorstellingen een andere kijk op de realiteit, een verandering van perspectief.” (Foto Gus & Stella)© Gus & Stella
Redactie KW

Ergens onderweg tussen België en Nederland ontpopt Ruben Mardulier zich als gediplomeerd grondacrobaat.

Een gepassioneerd circusartiest met creatieve en conceptuele tentakels. Hij heeft een vrij nomadisch leven, maar hometown Oostende is en blijft zijn ankerpunt. Na de lege podiumdagen en een festivalloze zomer vorig jaar, roept het nieuwe cultuur- en circusseizoen opnieuw heel duidelijk zijn naam. “Mijn artiesten-leven is vorig jaar goed door elkaar geschud, maar dat gaf me de kans om twee maanden onbezoldigd in de biopluktuin van de Oostendse bioboer Pieter Moenaert te gaan werken. Zo kon ik iets teruggeven aan de maatschappij en heb ik mezelf bewust voort kunnen ontplooien. Want ook nu nog blijf ik op mijn vrije momenten graag werken als ‘bioboer’ in de pluktuin in Stene. Het brengt me heel wat rust én ideeën.”

Ruben Mardulier en kompaan Michiel Deprez zijn intussen een begrip geworden in hun scene. Ze brengen al zes jaar het beste van zichzelf, als circusduo. Met absurde humor en een verrassende esthetische kijk op het gebruik van de dingen rond hen. Ze geven ons een andere kijk op de realiteit, een verandering van perspectief. Voor hun dans- en theaterperformance Dieselnation liet het kunstenaarsduo zich bijvoorbeeld inspireren door het truckersleven. Een subcultuur met eigen stijlen. “In mei hebben we Dieselnation gratis getoond aan vrachtwagenchauffeurs langs de autosnelweg tussen Oostende en Warschau. Setting? Eén parkeerplaats. Alles werd gedocumenteerd door filmmaker Marylka Börresen en krijgt dankzij onze coproducent cc De Grote Post ook speeldata voor het publiek in januari 2022.” (GV)

Wie is Ruben Mardulier?

Ruben Mardulier (27) woont in Mariakerke (Oostende) en is gediplomeerd grondacrobaat met studies aan de Tilburgse Academy for Circus and Performance Art.

Samen met Michiel Deprez vormt hij het kunstenaarsduo Mardulier & Deprez.

Hij voorziet zijn publiek graag van anekdotisch circus, installaties, postinternetkunst en proza.

Circus ziet hij als een medium dat draait om interacties tussen mensen, mens en omgeving, mens en object.

www.mardulierendeprez.com

@mardulierendeprez

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten